Gelecek Partililerden Halide Edip Adıvar'ın mezarına ziyaret

Gelecek Partililerden Halide Edip Adıvar'ın mezarına ziyaret

Gelecek Partisi kadın yöneticileri, Halide Edip Adıvar'ın mezarını ziyaret etti. Gelecek Partisi Kültür Sanat Politikaları'ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sema Silkin Ün, Gelecek Partisi Yönetim Kurulu üyesi Fatma Aydın Ateş, Kültür Sanat Komisyonu üyeleri Esma Afandi ve Zeynep İlhan, Halide Edip Adıvar'ı kabri başında andı.

Gelecek Partisi Kültür Sanat Politikaları'ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sema Silkin Ün, Gelecek Partisi Yönetim Kurulu üyesi Fatma Aydın Ateş, Kültür Sanat Komisyonu üyeleri Esma Afandi ile Zeynep İlhan Halide Edip Adıvar'ın mezarını ziyaret eti.

ADIVAR'IN MEZARINA ÇİÇEK BIRAKTILAR

Gelecek Partisi Kültür Sanat Politikaları Genel Başkan Yardımcısı Sema Ün "Demokrasi mücadelesindeki örnekliği bugün de ilham kaynağı hepimize" dediği Adıvar'ın kabrine çiçek bıraktı ve şunları söyledi: "Gelecek Partisi’nde görev alan kadın siyasetçiler olarak Anadolu’ya umutsuzluğun bir karabasan gibi çöktüğü günlerde Sultanahmet Meydanında umudu, bağımsızlığı ve onuru adeta bir abide gibi yükselten Halide Edip Adıvar'ı kabri başında anıyoruz.

20-01/09/basliksiz-1-1578580951.jpg

"CESARETİ VE AZMİ İLE SİYASETTE MODEL GELİŞTİRDİ"

O’nun mücadele dolu ve çileli hayatı bugünümüze dair de örneklerle dolu. Makbul vatandaşlık bugün olduğu gibi o gün de konjonktüreldi. Gün geldi kahraman gün geldi hain (!) oldu.

İnandığı değerlerinden, doğrularından ve ilkelerinden taviz vermeksizin sürdürdüğü hayatıyla istiklal mücadelesinin simge isimlerinden biri olan Halide Edip Adıvar, cesareti ve azmiyle biz kadınlara siyasette bir model geliştirdi."

20-01/09/72.jpeg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN