Gelecek Partisi Başkan Yardımcısı Özdağ: Depremden siyasi rant umanlar alçaktır

Gelecek Partisi Başkan Yardımcısı Özdağ: Depremden siyasi rant umanlar alçaktır

Hükümete "Kanal İstanbul mu önemliymiş deprem mi önemliymiş?" sorusunu yönelten Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Özdağ, depremden siyasi rant umanlara sert sözler sarf etti.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Elazığ'da yaşanan 6,8'lik deprem felaketine ilişkin, "Depremden siyasi rant umanlar alçaktır" diye konuştu.

"DEPREM OYA TAHVİL ETMEYİ DÜŞÜNMEK ALÇAKLIKTIR"

Selçuk Özdağ'ın Medya Notu'na yaptığı açıklamalar şu şekilde:

Bunu oya tahvil etmeyi düşünmek alçaklıktır. Bunu o şekilde yansıtmakta alçaklıktır. Benim eşim Elazığlı ve bütün ailesi Elazığ'da oturmakta. Deprem olurken kayın biraderim beni arayarak 'çok büyük bir deprem oluyor, bilginiz olsun' dedi ve telefonu kapattı. Ki kendisi bir müstakil evde oturuyordu. Ben hemen bir tweet attım. Deprem olduğu dakika attım. 'Elazığ'da büyük bir deprem olmuş. İnşallah can ve mal kaybı yoktur' dedim. İlk tweet'i ben attım. Eğer benim buradan bir siyasi rant elde etmiş olsaydım bu şekilde yazmazdım.

20-01/25/2020-01-25_215648.jpg

Sayın Davutoğlu'nun tweet'ini retweet yaptım. Bunu da paylaştım. geçmiş olsun Elazığ diyerek.

Son olarak bu tweeti paylaştım. Gölcük depreminden 21 yıl geçti. Burada devletimiz derken herkesi kastediyorum. Bütün hükümetleri. Sivil toplum kuruluşlarını, belediyeleri, üniversiteleri. Devleti yöneten herkesi kastediyorum. Sorduğum sorularda herhangi bir art niyet yok. Sadece soru sordum. Çünkü deprem oluyor, bir felaket oluyor. Bugün hep birlikte seferberlik ilan ediyoruz. Acıları paylaşıyoruz, yardımlaşıyoruz. Ama 10 ün sonra unutuyoruz. Buna dikkat çekmek istedim.

20-01/25/2020-01-25_215703.jpg

Dedim ki kentsel dönüşümde başarılı mıyız? Devletimizi ahlaki olarak hakkıyla yönettik mi? Bu soruların içinde muhatap olarak ben de varım. Depreme karşı insanımızı ve binalarımızı hazırladık mı diye sordum.

"HÜKÜMETE YAKIN MEDYA BANA SALDIRIYOR"

Bunun üzerine hükümete yakın medya, diğer yandan çeşitli troller ve kendilerine Pelikan denilen yapılar beni hedef tahtasına koymak istediler. Oysa ki benim sorularımın hepsi herkesin sorabileceği sorular.

Yaptıkları iş kendilerini zor duruma düşürmek oldu. Başka şekillerde Berna Laçin ve CHP’li Tuncay Özkan da çeşitli tweetler attı. Onlara yüklenmek istemediler. Çünkü benim bulunduğum yerle ilgil bir sorunları var. Gelecek Partisi’nden korkuyorlar çünkü.

Elazığ’ın acılarını paylaşıyorum. Benim eşim Elazığlı. 33 yılı geride bıraktık evililiğimizde. Bütün akrabalarımızı deprem olur olmaz aramaya başladık. Hem Elazığ’ı, hem akrabalarımızı, hem de mahalleleri aradık. Hemen o dakika. Cezaevi arkadaşım da olan kayınbiraderim Elazığ’da yaşıyor.

KİM HESABINI SORDU?

İstanbul’da geçen aylarda durduk yerde bir bina yıkıldı ve onlarca insan öldü. Kim hesabını sordu. Elazığda yıkılan binalara izinleri kim verdi? Sadece birkaç kişiden mi hesap sorulacak.

KANAL İSTANBUL MU ÖNEMLİYMİŞ, DEPREM Mİ?

Beni hedefe koyuyorlar çünkü ben dik duruyorum. Çünkü Gelecek Partisi’nden korkuyorlar. Hedeflerinde sayın Davutoğlu ve ben varım. Benim tweetimden değil benim bulunduğum yerden rahatsız oldular. Kanal İstanbul mu önemliymiş deprem mi önemliymiş. 120 milyar liralık o para kentsel dönüşüme aktarılmalı Kanal İstanbul’a değil. Elzem olan budur.

"DAVA AÇACAĞIM"

Eleştiri sınırlarını aşarak bana hakaret eden, küfür eden o sözler için üslubu beyan aynıyla insandır diyorum. Ama bunların hesabını da hukuk yoluyla soracağım. O gelirleri de Elazığ’daki deprem mağduru delikanlılara burs olarak vereceğim.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN