Gelecek Partisi heyeti depremzedelerle bir araya geldi

Gelecek Partisi heyeti depremzedelerle bir araya geldi

Sabah saatlerinde deprem bölgesine ulaşan Gelecek Partisi heyeti bölgedeki depremzedelerle birlikte vakit geçirmeye devam ediyor. Heyette bulunan Genel Başkan Yardımcısı Feramuz Üstün ise bölgedeki izlenimlerini Medya Notu’na aktardı.

Sabah saatlerinde Elazığ’a ulaştıklarını söyleyen Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Feramuz Üstün, 20 kişilik bir heyetle bölgede olduklarını, Gezin ve Sivrice’de yıkılan bölgelerde incelemeler yaptıklarını ardından hastanelerdeki yaralı vatandaşları ziyaret edip, çadır kentlerdeki vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ilettiklerini söyledi.

Üstün, beraberindeki heyet ile birlikte Malatya’ya geçtiklerini de sözlerine ekledi.

MİLLETİMİZ SEFERBER OLMUŞ DURUMDA

AFAD ve Kızılay başta olmak üzere ilgili tüm kurum ve kuruluşların bölgede hizmet verdiğini söyleyen Üstün, “Vatandaşlarımızın barınma ve beslenme ile ilgili problemi yok, tüm imkanlarıyla burada olan devletimize teşekkür ediyorum” dedi.

20-01/27/whatsapp-image-2020-01-27-at-153730-1.jpeg

Belediyelerin de tüm imkanlarını seferberlik ilan ederek bölgeye geldiğini aktaran Gelecek Partili Üstün, İstanbul’dan Diyarbakır’a; Ankara’dan Sakarya’ya kadar yurdun her köşesinden belediyenin bölgede depremzedelerin yanında olduğunu aktarırken ülkenin her tarafından sivil vatandaşlarımızın da Elazığ’da bulunduğunu ve buraya gelemeyenlerin de ellerinden gelen yardımı bölgeye ulaştırmaya çalıştıklarını da ifade etti.

TEDİRGİNLİK DEVAM EDİYOR

Zaman zaman artçı depremlerin sürdüğüne değinen Feramuz Üstün, “Elbette kolay değil, bir deprem psikolojisi var. Artçı depremler de sürüyor ve deprem kendisini unutturmuyor” dedi.

Arama-kurtarma konusunda tecrübeli bir ülkeyiz diyen Feramuz Üstün, şu şartlarda olabilecek en iyi hizmetin bölgeye geldiğini, çadır kentte ufak bir koordinasyon problemi dışında her şeyin yolunda olduğunu sözlerine ekledi. Üstün, “Gelecek Partisi olarak biz de tüm imkanlarımızla milletimizin yanındayız” dedi.

20-01/27/whatsapp-image-2020-01-27-at-153730.jpeg

DEPREM GELMEDEN, HATIRLAMAK LAZIM

Bir deprem ülkesi olduğumuzun altını çizen Feramuz Üstün, sözlerini şöyle sürdürdü; “Deprem kendisini hiç unutturmuyor. Biz bir deprem ülkesiyiz ve deprem gelmeden önce bizim depremi hatırlamamız lazım. Tüm planlamalarımız ve yapılaşmamız buna göre olmalı.” dedi. Elazığ ve Malatya’da çok sayıda binada hasar olduğunu hatırlatan Üstün,
depremin, hayatımızın bir parçası olduğunu kabul ederek şehirleşmemizin buna göre olması gerektiğinin altını çizdi.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN