Gelecek Partisi'nden Berat Albayrak çıkışı: Sıra futbolda mı?

Gelecek Partisi'nden Berat Albayrak çıkışı: Sıra futbolda mı?

Gelecek Partili Cuma İçten, Trabzonspor-Fenerbahçe tartışmasıyla ilgili Maliye Bakanı Berat Albayrak'a sert eleştiriler yöneltti. İçten "Elini neye attıysa kuruttu, el atmadığı bir spor kalmıştı, şimdi ona da el attı. Trabzonspor da, Fenerbahçe de tüm Türkiye’ye mal olmuş değerli kulüplerdir. Kimse bunları siyasetine alet etmesin” dedi.

Gelecek Partisi Politika İzleme Kurulu Gençlik ve Spor Başkanı Cuma İçten, gündemdeki Trabzonspor – Fenerbahçe tartışmaları ve Türk sporunun genel durumuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

İçten’in açıklamasından satır başları şöyle: 

POLİTİZE YAKLAŞIMIN ESERİ

Fenerbahçe de, Trabzonspor da Türkiye’nin çok değerli kulüpleri. Türkiye’ye mal olmuş, milyonlarca taraftarı olan kulüpler. Türk futbolunda gelinen nokta AK Parti hükümetinin politize yaklaşımının bir sonucudur. Her kuruma olduğu gibi spora da siyaseti karıştırdılar. Bugün hükümetin spora müdahalesini konuşuyoruz. Merkez Hakem Kurulu’nun da siyasilerin baskılarından etkilendiğini düşünüyorum.

ELİNİ NEREYE ATTIYSA KURUTTU

Berat Albayrak bugüne kadar elini nereye attıysa orayı kuruttu. Şimdi de spora el attı ve Türkiye olarak hepimiz bunun sıkıntısını yaşıyoruz. Berat Albayrak’ın spora olan bu ilgisi spor camiasına zarar veriyor. Siyasetin spordan elini çekmesi elzemdir. Kimsenin kulüplerimize zarar vermeye hakkı yok. Maliye Bakanı’nın işi futbol kulüpleri değildir.

TRABZONSPOR RAHATSIZ

Trabzonspor yalnızca Trabzon’un takımı değildir. Bugün Diyarbakır’da da, Ankara’da da, Türkiye’nin dört bir yanında milyonlarca taraftarı olan çok değerli bir kulüptür. Türkiye’ye mal olmuştur. Her siyasi görüşten taraftarları vardır. Ben bu çekişmeden Trabzonspor’un da rahatsız olduğunu düşünüyorum. Siyasetin bu müdahalesinden onların da memnun olduğunu zannetmiyorum.

BAKANLIK VE TFF NEREDE? 

kulüplerimizin ne sorunu var, altyapıyla ilgili ne tür yatırımlar yapılıyor, daha kaliteli bir spor adına iktidar neler düşünüyor, mali açıdan bunları nasıl finanse edebiliriz bunları konuşacağımız yerde, siyasilerin spora müdahalesini konuşuyoruz.

Spor Bakanlığı’nı bu konularda düşüncelerini ifade etmeye davet ediyoruz. TFF’nin sorumlu olduğu bu konuda hiçbir açıklaması yok.

İktidarın kulüp ayrımı yapmadan Türk sporuna ne gibi katkılar sağladığını ortaya koyması lazım. Misal Güneydoğudaki kulüplere, Batıdaki kulüplere ne katkılar olmuş, bu katkılar hangi kriterlere göre yapılıyor, bunların ortaya konulması lazım.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan’ın Trabzonspor-Fenerbahçe derbisinin ardından yaptığı açıklamada, "Bizim takımımızı ve kalecimizi tebrik ediyorum. Trabzonspor inşallah bu yıl şampiyonluk ipini göğüsleyecek" sözleri ile Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın bir konuşmasında Trabzonspor'a destek açıklamaları Fenerbahçeli taraftarların tepkisine neden olmuş, futbola siyaset eli tarıtşması başlamıştı. AK Parti'li siyasilerin açıklamaları sosyal medyadan tepki çekerken, Fenerbahçeliler paylaşımları ise paylaşımlarında 'Sandıkta görüşürüz Mesut Bey' pankartını hatırlatmıştı. 

Berat Albayrak'ın tepki çeken konuşması ise şöyle: 

 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN