Gelecek Partisi'nden Demirtaş çıkışı: Birileri barış güvercini ortaya çıkarmaya çalışıyor

Gelecek Partisi'nden Demirtaş çıkışı: Birileri barış güvercini ortaya çıkarmaya çalışıyor

Gelecek Partisi Sözcüsü Selim Temurci, eski HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş’ın kitaplarının İBB’ye bağlı İstanbul Kitapçısı’nda satışa çıkarılmasını sert sözlerle değerlendirdi: Demirtaş’tan bir barış güvercini ortaya çıkarmaya çalışıyorlar. Demirtaş gerçekte kimdir, bunu bir kez daha hatırlamamız lazım. 'Apo'nun heykelini dikeceğiz' deyişini unutmamız mümkün değildir.

Gelecek Partisi haftalık basın toplantısı düzenledi. Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Parti Sözcüsü Selim Temurci, ski HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş’ın kitaplarının İBB'ye bağlı İstanbul Kitapçısı'nda satışa çıkarılmasını ve Devran isimli kitabından uyarlanan tiyatro oyununu sert sözlerle eleştirdi.

"Demirtaş’tan bir barış güvercini ortaya çıkarmaya çalışıyorlar. Demirtaş gerçekte kimdir, bunu bir kez daha hatırlamamız lazım. 'Apo'nun heykelini dikeceğiz' deyişini unutmamız mümkün değildir" diyen Temurci şu sözleri kaydetti:

"Biz rakiplerimizle sahada projelerimizi millete anlatarak yarışmak isteriz. Ama o yarıştığımız insanlar eğer bu ülkenin bölünmesine, parçalanmasına çanak tutacak insanlarla birlikte yol yürüdüklerini söylerlerse orada durup bir düşünmemiz lazım. Şimdi Selahattin Demirtaş'tan bir barış güvercini ortaya çıkarmaya çalışıyor birileri. Ben şöyle bir tasnif yapayım. Şu anda bu mesele yargıda. Suçsuz yere 1 saat bile herhangi bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının içeride kalmasına asla gönlümüz razı değil ama sahte lider oluşturma gayretlerine de tepkimizi mutlaka ortaya koymamız lazım. Ama dertlerimiz var. Bu kardeşiniz Diyarbakır'da, Mardin'de birçok yerde orada hendekler kazıldığında oradaki insanların evini barkını kaybettiğinde onlara arkadaşları ile birlikte yardım eden bir kardeşiniz. Onlar niye o haldeler, o hale geldiler biz bunu çok iyi biliyoruz.

DEMİRTAŞ GERÇEKTE KİMDİR?

Peki bu Demirtaş, gerçekte kimdir? Bunu bir daha hatırlamamız lazım. Yani 'Apo'nun heykelini dikeceğiz' diyen kişiydi Demirtaş. Bizim bunu unutmamız mümkün değil. 'PKK bir terör örgütü değil' diyordu Demirtaş. Bunu da unutamayız. Hele 'Kandil bir barış merkezidir' demişti. Bunların hepsini Demirtaş demişti. Ve daha önemlisi 6-8 Ekim olayları olduğunda dönemin Başbakanı Sayın Ahmet Davutoğlu'nun telkinlerine uymayıp, vatandaşlarımızı sokağa döken ve 53 vatandaşımızın ölümüne yol açan olayları tetikleyen Yasin Börü de olmak üzere o talimatı, o 'sokağa çıkın' talimatını veren kişinin adıydı Selahattin Demirtaş. Şayet hukuk, AİHM'in verdiği kararlar var, bunlar söylemdir eyleme dönüşmemiştir, yargı suçsuz bulursa biz Gelecek Partisi olarak herhangi bir şey söylemek durumunda değiliz.

MİLLETİMİZDEN ÖZÜR DİLEMESİ LAZIM

Ama Demirtaş'ın bu milletin önüne çıkıp, 'Ben bunları söyledim sizden özür diliyorum' demesi lazım. O özür dilemeden, o geri adım atmadan, o yaptıklarının yanlış olduğunu bu milletle paylaşmadan birileri sahte kahramanlar ve barış güvercini oluşturma gayreti içerisindelerse millet bunu bir yere not ediyor."

ABD-İRAN KRİZİ VE UKRAYNA UÇAĞININ DÜŞÜRÜLMESİ

Temurci'nin açıklamalarından diğer öne çıkan başlıklar şöyle: 

"Süleymani'nin ölümü sonrasında bölgemizde popülist siyasetin, şova yönelik siyasetin ülkeleri ve milletleri nerelere getirebileceğini hep birlikte görmüş olduk. Ukrayna uçağının düşürülmesi çok vahimdir. Elindeki silahı dahi kullanmayı beceremeyen insanlar tarafından 176 insanın öldürülmesi kabul edilebilir bir olay değildir.

İran' yönelik hem içeride hem dışarıda çok büyük tepkiler ortaya çıktı ve bu tepkilerden dolayı İran'da halen iç karışıklık devam ediyor. Umarız ki İran'da 176 insanı öldüren suçlular en kısa sürede gereken cezaya çarptırılır. Gelecek Partisi olarak en büyük temennimiz bölgemizde bir an önce barış ve huzurun tesis edilmesidir. 

LİBYA'DA  ATEŞKES

İdlib'de Rusya ile anlaşılan ateşkese uyulmadı. Türkiye'ye yönelik bir insan akımı oldu. Ümit ederiz ki İdlib'de bu silahlar sonsuza dek sussun ve Suriye barış ve demokrasi ile yönetilsin. Libya ile yapılan anlaşmayı destekledik ve Türk askerinin Libya'da asla muharip bir güç olmaması gerektiğini söyledik. O gün bizi eleştirdiler fakat kısa süre sonra hükümet Rusya'da Hafter'le görüştü.

Orta doğu nefes almadan Türkiye'nin nefes alamayacağını, Türkiye'nin iç meselelerine odaklanamayacağını biliyoruz. Orta doğu'da barış ve huzurun olması, ülkemizin geleceği için çok değerlidir.

İŞSİZLİK RAKAMLARI

Rakamlar gelir geçer, değişir. Fakat içimizi en çok acıtan şey, 4 gencimizden birinin işsiz olmasıdır. Gençlerimiz umutlarını kaybettiler, ülkeyi terk etmek istiyorlar. Ekonomide beklentilerin ötesinde performans elde ettiklerini söyleyenler, şu anki duruma baksınlar. Bu tablo onları koltuklarından edecek. Mevcut ekonomik tablo Türkiye'nin en büyük beka problemidir.

Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Berat Albayrak, ülkemizin risk primini dahi açıklarken büyük başarı elde edildiğini söyledi. Fakat bu risk priminde Kenya gibi ülkelerle aynı ligde olduğumuzu açıklamadı. Neden bunu başarı diye aktarıyorsunuz?

ÖZGÜR, TARAFSIZ, İLKELİ BASIN...

Türkiye'de toplumumuz büyük bir korku iklimi içerisinde yaşıyor. Özgür, tarafsız, ilkeli bir basın demokrasinin vazgeçilmezidir. Parti programımızda fikir hürriyeti olmazsa olmaz olarak yazılmıştır. Sansürün uygulanmasını asla istemiyoruz. 

Çok kısa bir süre içerisinde genel merkezimize taşınmış olacağız. 'Ben de varım, bu ülkenin geleceğinde benim de sözüm var' diyen kardeşlerimize teşekkür ederiz. Kayıtlarımızı web sitemiz üzerinden almaya devam ediyoruz."

 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN