Gelecek Partisi'nden Demirtaş'a yanıt: Davutoğlu şahsi tüm davalarından daha önce vazgeçmiştir

Gelecek Partisi'nden Demirtaş'a yanıt: Davutoğlu şahsi tüm davalarından daha önce vazgeçmiştir

Gelecek Partisi, HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın yargılandığı davada Gelecek Partisi lideri Davutoğlu'na yönelik sözlerinin ardından açıklama yaptı. Açıklamada "Sayın Ahmet Davutoğlu, kutuplaştıran toplum psikolojisinin yeniden sağlıklı bir zemine oturtulabilmesi amacıyla şahsi tüm davalarından daha önce vazgeçmiştir." denildi.

Gelecek Partisi, HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın yargılandığı davada Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu'na yönelik sözleri nedeniyle çıkan haberlerin ardından açıklama yaptı. Açıklamada Demirtaş'a karşı açılan davanın Davutoğlu'nun Başbakanlığı döneminde kamu görevlisi olması hasebiyle savcılık tarafından resen açıldığı, Davutoğlu'nun davaya katılım ve takip talebinde bulunmadığı belirtildi. Gelecek Partisi yaptığı açıklamada "Selahattin Demirtaş'ın avukatlarının, bu hususu göz ardı ederek kamuya yanlış ve yanıltıcı bilgi vermesi, hukuki siyasi bir pozisyona sürüklemeye çalışması da tarafımızca doğru bulunmamaktadır. Ayrıca milletimiz bilmelidir ki, Genel Başkanımız Sayın Ahmet Davutoğlu, kutuplaştıran toplum psikolojisinin yeniden sağlıklı bir zemine oturtulabilmesi amacıyla şahsi tüm davalarından daha önce vazgeçmiştir." dedi.

Gelecek Partisi'nden konuya ilişkin açıklama şöyle:

"Bugün davası görülen HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile ilgili Genel Başkanımız Sayın Ahmet Davutoğlu'na atfedilen bazı haberler üzerine açıklama yapma gereği doğmuştur. Şöyle ki; ilgili dava dosyası Genel Başkanımız Sayın Ahmet Davutoğlu'nun Başbakanlığı döneminde kamu görevlisi olması hasebiyle savcılık tarafından resen açılmıştır. Genel Başkanımız Sayın Ahmet Davutoğlu konu hakkında şikayetçi olmadığı gibi, davaya katılım ve takip talebinde de bulunmamıştır. Avukatlarımız da davaya katılım talebinde bulunmadıkları gibi duruşmalara iştirak etmemişlerdir. Hukuki durum bu olmasına rağmen Selahattin Demirtaş'ın avukatlarının, bu hususu göz ardı ederek kamuya yanlış ve yanıltıcı bilgi vermesi, hukuki siyasi bir pozisyona sürüklemeye çalışması da tarafımızca doğru bulunmamaktadır. Ayrıca milletimiz bilmelidir ki, Genel Başkanımız Sayın Ahmet Davutoğlu, kutuplaştıran toplum psikolojisinin yeniden sağlıklı bir zemine oturtulabilmesi amacıyla şahsi tüm davalarından daha önce vazgeçmiştir. "

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN