Gemi balıkçı teknesine çarptı: 2 ölü

Gemi balıkçı teknesine çarptı: 2 ölü

Yavuz Sultan Köprüsü altında içinde 3 kişinin bulunduğu balıkçı teknesine AS ROSAILA adlı gemi çarptı. Kazada hayatını kaybedenlerin sayısı 2'ye yükseldi.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Yavuz Sultan Selim Köprüsü altında As Rosaıla isimli bir gemiyle içinde 3 kişi bulunan 7 metre boyundaki bir balıkçı teknesinin çatışması üzerine Kurtarma-12 ve Mehmetçik römorkörümüz, KEGM-8 ve TAHLİSİYE-1 botumuz ve balıkadamlarımız ivedilikle olay bölgesine gönderildi” dedi.

Ekiplerin çalışması sonucu denize düşen 2 kişi kurtarılarak kıyıya çıkarıldı. Kurtarılanlardan biri hastaneye sevk edildi. Öte yandan kazada hayatını kaybedenlerin sayısı, 2’ye yükseldi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği’nden kazayla ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada şöyle denildi.

Bugün saat 16.00 sıralarında Yavuz Sultan Selim Köprüsü altında Portekiz bandralı AS ROSAILA isimli ticari gemi ile bir balıkçı teknesinin çarpıştığı bildirilmiştir.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü KURTARMA-12 ve MEHMETÇİK römorkörü, KEGM-8 ve TAHLİSİYE-1 botu ile balıkadamlar olay bölgesine ivedilikle sevk edilmiştir.

Olay bölgesinde ekiplerimizce yürütülen çalışmalarda; batan balıkçı teknesinden bir kişinin cansız bedenine ulaşılırken, iki kişi kurtarılmıştır.

Kurtarılan iki kişiden biri hastaneye sevk edilmiştir. Konuyla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatılmıştır.

KAZADAN KURTULAN KİŞİ KONUŞTU

Kazayı yaralı atlatan Ali Ataman, basına açıklamalarda bulundu.

Ali Ataman, “Tekne alabora olunca teknenin dibinden dalarak çıktım. Ama kardeşim teknenin dibinden çıkamadı o içeride kaldı. Teknede üç kişiydik. Kardeşim ve yakın bir akrabam vardı. Akrabamız denizin en iyi reislerinden biriydi” dedi.

“Biz ağ tamir ediyorduk gemi kaçamadı bizden” şeklinde konuşan Ataman, şu ifadeleri kullandı:

Gemi uzaktan geldi korna çalıyormuş ancak biz duyamadık. Makine sesinden mi bilemiyorum, duyamadık. Bence geminin kornası çok kısıktı.

İyi bir korna olsaydı bence duyabilirdik. Hatta gemi bizden biraz da kaçabilirdi. Gemi beş derece sancak yapsaydı çok rahat bizden kaçardı. Çünkü öğlen vakti. Gemi neden kaçmadı bizden bilmiyorum.

Beni Allah kurtardı. Denizin dibinden çıktım. Tekneye sarıldım. Teknenin tamamı batmadı yarıya kadar battı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN