Genç kadına yaya geçidinde çarparak öldürdü: Ehliyetsiz sürücüye tahliye

Genç kadına yaya geçidinde çarparak öldürdü: Ehliyetsiz sürücüye tahliye

İstanbul Maltepe'de yaya geçidinde 108 km hızla giderken 38 yaşındaki Seda Doğan'a çarparak ölümüne neden olan ehliyetsiz sürücü Nurullah Ural mahkemede kendisini "Ertesi gün ehliyet sınavım vardı." diyerek savundu. Ural, 4 yıl 6 ay ceza alarak serbest kaldı.

Geçtiğimiz Ocak ayında İstanbul Maltepe'de Nurullah Ural isimli bir sürücü yaya geçidinde 108 km hızla giderken bir marketin bilgi işlem servisinde görev yapan ve işine gitmek için yola çıkan 38 yaşındaki Seda Doğan'a çarparak ölümüne neden oldu. Ehliyetsiz olduğu ortaya çıkan Ural'ın tahliye edilmesine Doğan'ın kız kardeşi "Serbest bırakılmasıyla gerçekten biz de öldük" diye konuştu.

VURDUKTAN SONRA DURMADI

Yaya geçidinden geçmek isteyen Seda Doğan'a Nurullah Ural'ın kullandığı otomobil çarptı. Çarpmanın etkisiyle 38 yaşındaki kadın metrelerce savruldu.

Nurullah Ural durmayarak yoluna devam etti. Seda Doğan'ın yardımına ise çevredekiler koştu. Doğan ambulansla hastaneye götürüldü, ardından yoğun bakıma alındı.

1 hafta hastanede yoğun bakımda tedavisi süren kadın ise hayatını kaybetti. İddiaya göre kaza sonrası çalışmak için iş yerine giden Nurullah Ural polis tarafından gözaltına alındı. Nurullah Ural'nun ehliyetinin olmadığı belirlendi.

KENDİNİ ERTESİ GÜN EHLİYETİM VARDI DİYEREK SAVUNDU

Nurullah Ural mahkemede kendisini , "Ehliyetim kaza günü yoktu. Gözlüğüm 7 numaradır. O gün hava yağışlı olduğu için aracı almıştım. Ertesi gün ehliyet sınavım vardı. Araç kullanmayı biliyorum ancak çok fazla araç sürmüşlüğüm yoktur" diyerek kendini savundu.

Bilirkişi raporuna göre; 108 kilometre hızla kaza yaptığı belirlenen Nurullah Ural'a mahkemece 4 yıl 6 ay ceza aldı. Nurullah Ural serbest kaldı.

AİLE KARARA TEPKİ GÖSTERDİ: BİZ DE ÖLDÜK

Seda Doğan'ın kardeşi Esra Doğan Yavuz "Yaya geçidinden geçerken, saatte 108 kilometre hızla ablama çarpıyor. 20 metre savuruyor, hiç durmadan basıp gidiyor. Çarpan kişinin 7 derece gözleri bozuk, ehliyeti yok. Serbest bırakılmasıyla gerçekten biz de öldük" diye konuştu.

Hayatını kaybeden kadının diğer kardeşi Emre Doğan ise "Bence bu kaza değil, bizim nezdimizde bir cinayet. Gözlük numarasından dolayı bu kişiye ehliyet verilmiyor" dedi.

BENİM KARDEŞİM 40 DAKİKA BOYUNCA YERDE YATMIŞ

Seda Doğan'ın diğer ablası Eda Türk de sürücünün kaza sonrası kaçmasına tepki gösterdi. Hastanenin 7 dakika uzaklıkta olduğunu söyleyen Türk, "Benim kardeşim yerde 40 dakika boyunca yatmış. Belki arabayla götürse içimiz soğurdu. Bu kaza değil cinayet. Yaya geçidinden geçerken korkuyorum. Hakimin kararı bizi bir kez daha yıktı" diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN