Genelkurmay Başkanı Akar: Hedef siviller değil, teröristlerdir

Genelkurmay Başkanı Akar: Hedef siviller değil, teröristlerdir

TSK'dan yapılan son dakika açıklamasına göre, Zeytin Dalı Harekatı olarak bugün saat 17'de başlatılan Afrin operasyonu, Orgeneral Hulusi Akar tarafından Karagahı'ndan bizzat sevk ve idare ediliyor. Harekatın yönetildiği koordinasyon odasından ilk kareler de servis edildi. Hulusi Akar karargahta operasyon öncesi sınırda bulunan askerlere seslendi. Akar harekat emrini "Hedef siviller değil, teröristlerdir. Allah yardımcınız olsun" dedi.

TSK tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre Zeytin Dalı Harekatı, Orgeneral Hulusi Akar tarafından Karargahı'ndan bizzat sevk ve idare ediliyor. Kuvvet Komutanları ile Akar'ın harekatı yönetirken çekilen fotoğraflar da TSK tarafından yayınlandı. 

İŞTE KARARGAH'TAN İLK FOTOĞRAFLAR

18-01/20/resimid_8750152.jpg

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Suriye'nin kuzeybatısındaki Afrin bölgesinde, "PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ'a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek, dost ve kardeş bölge halkını bunların baskı ve zulmünden kurtarmak üzere" saat 17.00'den itibaren "Zeytin Dalı Harekatı" başlatıldı. 

AKAR HAREKAT EMRİNİ BÖYLE VERDİ

Harekat, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar tarafından anbean takip ediliyor. Orgeneral Akar, Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'ndaki harekat merkezinden Zeytin Dalı Harekatı'nı sevk ve idare ediyor. TSK, harekat kapsamında sivillerin zarar görmemesi izin azami özen gösteriyor. "Akıllı" mühimmatların da kullanıldığı harekatta hedefler, hassas sistemlerle tek tek tespit ediliyor. 

18-01/20/resimid_8750127.jpg

18-01/20/5a6385af18c7731cd8292482.png

BAŞBAKAN BİLGİ ALDI

MHP lideri Devlet Bahçeli ile olan görüşmesinin ardından Genelkurmay karargahına gelen Başbakan Binali Yıldırım Zeytin Dalı operasyonu ile ilgili bilgi aldı.

18-01/20/8750907.jpg

HEDEFLER BÖYLE VURULDU

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN