Generallere hakaret eden Akit TV müdürü Murat Alan saldırıya uğradı

Generallere hakaret eden Akit TV müdürü Murat Alan saldırıya uğradı

TSK'da görevli komutanlara yönelik "Oynaya oynaya eşşek gibi saf tutacaklar" sözleriyle tepki çeken Akit TV Haber Müdürü Murat Alan, cuma namazı çıkışı saldırıya uğradı. Murat Alan'ın hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

Katıldığı televizyon programında generallere yönelik hakaret içerikli ifadeleri ile tepki çeken Akit TV Haber Müdürü Murat Alan'ın bir grup tarafından saldırıya uğradığı iddia edildi.

Milat yazarı Serdar Arseven’ın sosyal medya hesabından yazdığı mesajda, “Akit Gazetesi Haber Müdürü Murat Alan’a Cuma Namazı çıkışında pusuya yatan bir grup sopalarla saldırdı. Murat Alan şu an hastanede. Geçmiş olsun, teröre, şiddete lanet” ifadelerini kullandı.

19-06/14/akit-1.jpg

SORUŞTURMA BAŞLATILMIŞTI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, şikayet üzerine başlatılan soruşturmada ‘yetkisizlik’ kararı vererek, dosyanın, kanalın merkezinin bulunduğu yerde yetkili olan Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmesini kararlaştırmıştı.

19-06/14/12-1560516779.jpgHastaneye kaldırılan Murat Alan'ın görüntüleri sosyal medyada paylaşıldı. 

Öncesinde Milli Savunma Bakanlığı ise "1 Haziran 2019'da Akit TV'de yayımlanan bir programda, TSK'de görev yapan generaller için söylenen yakışıksız sözler" ile ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulduğunu duyurmuştu.

19-06/14/13-1560516788.jpg

NE OLMUŞTU?

Akit TV Haber Müdürü Murat Alan, Akit TV'deki programda Akit TV'de yorumculuk yapan gazeteci Ali Tarakçı ile yürüttüğü tartışma sırasında, "O hizaya gelmeyen apoletli Generalleriniz hepsi Erdoğan'ın arkasında saf tutuyor. Oynaya oynaya eşşek gibi saf tutacaklar. Bu ülkede demokrasi varsa bunu AK Parti iktidarı oturttu" demişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN