Gergerlioğlu: Mahkumlara kitap verilmiyor

Gergerlioğlu: Mahkumlara kitap verilmiyor

Meclis'te toplantı düzenleyen HDP'li Gergerlioğlu, belge ve mahkeme kararlarının olduğunu söyleyerek, mahkumlara kitap verilmediğini iddia etti.

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünün mahkumlara yasaların üstünde keyfi muamelede bulunduğunu öne sürdü.

Mahkumlara kitap ve yayınların verilmediğini savunan Gergerlioğlu, "Zaten cezaevine atmışsın, haksız hukuksuz özgürlüğünü kısıtlamışsın bir de orada hakkını da gasbetmeye çalışıyorsun. Mahkumlara kitap verilmediğine dair apaçık belgeler, mahkeme kararları var." dedi.

Cezaevlerinde insan hakları ihlalleri olduğunu ileri süren Gergerlioğlu, mahkumların haksız yere tek kişilik hücrelere konulduğunu iddia etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN