Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin için 'şiddet yağış' uyarısı

Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin için 'şiddet yağış' uyarısı

Meteoroloji, Doğu Karadeniz için şiddet yağmur ve kar uyarısı yaptı. Buna göre Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde şiddetli yağmur, iç ve yüksek kesimlerinde ise yoğun kar yağışı bekleniyor.

Doğu Karadeniz'de şiddetli yağmur ve kar yağışı bekleniyor.

Meteoroloji 11. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde şiddetli yağmur etkili olması öngörülüyor.

Bölgenin iç ve yüksek kesimlerinde ise karla karışık yağmur ile yoğun kar yağışı bekleniyor.

Muhtemel sel, su baskını, heyelan riskinin yanı sıra bin metre üzeri rakımlı yerlerde kar yağışı (20 santimetre) nedeniyle buzlanma, görüş mesafesinde azalma ve ulaşımda aksama gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli davranması gerekiyor.

MUŞ VE BİTLİS İÇİN DE UYARI

Muş ve Bitlis çevresinde kuvvetli yağış uyarısında bulunuldu. Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, bölge genelinde hava çok bulutlu olacak.

Muş ve Bitlis çevrelerinde ise kuvvetli karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor. Bu illerde yaşanabilecek taşkınlara karşı dikkatli olunması gerekiyor.

Hava sıcaklığının mevsim normallerinde seyredeceği bölgede günün en yüksek sıcaklıklarının ise Van'da 9, Hakkari'de 8, Muş ve Bitlis'te 4 derece olacağı tahmin ediliyor.

Öte yandan, Van'ın Bahçesaray ilçesinde kar ve tipi nedeniyle 2 mezranın yolu ulaşıma kapandı.

DOĞU ANADOLU İÇİN 'KAR' ALARMI

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, dünden beri kar yağışı ve karla karışık yağmur etkili olan bölge genelinde hava parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerine kadar Erzincan'da, akşam saatlerine kadar Erzurum, Kars ve Ardahan'da, gece saatlerinde ise Ağrı ve Iğdır'da aralıklı yağmur, karla karışık yağmur ve kar yağışı görülecek.

Sıcaklığın mevsim normallerinde seyredeceği bölgede rüzgar, güneyli yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek.

BÖLGEDE SICAKLIKLAR

Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı Iğdır'da 5, Tunceli ve Erzincan'da 3, Kars ve Ağrı'da sıfır, sıfırın altında olmak üzere Ardahan ve Erzurum'da 1 derece ölçüldü.

Gün içinde en yüksek hava sıcaklığı ise Iğdır ve Erzincan'da 8, Tunceli'de 7, Kars ve Ağrı'da 3, Erzurum ve Ardahan'da 2 derece olacak.

Bölgede etkili olan kar yağışı nedeniyle Erzurum şehir merkezinde kar kalınlığı 7 santimetre olarak ölçüldü.

Yetkililer, bölgede gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer sis beklendiğinden vatandaşların tedbirli olmasını istedi.

TRABZON/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN