Görsel İletişim Tasarımı nedir? Görsel İletişim Tasarımı ek kontenjanları ve taban puanları

Görsel İletişim Tasarımı nedir? Görsel İletişim Tasarımı ek kontenjanları ve taban puanları

Üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından, ‘Görsel İletişim Tasarımı nedir, ek kontenjanları ve taban puanları’ gibi detaylar, ek tercih süresi boyunca merak ediliyor. İşte Görsel İletişim Tasarımı bölümüne dair aradıklarınız…

Görsel İletişim Tasarımı nedir, ne iş yapar ve taban puanları, ek tercih sürecin boyunca sorgulanıyor. Herhangi bir üniversite programına yerleşemeyen ve ilk yerleşme sonuçlarına göre açıkta kalan adaylar, ‘Görsel İletişim Tasarımı nedir, ek kontenjan sayıları ve taban puanlarını’ internette araştırıyor. Bu tarz gelişmeler ise karar.com’da yer alıyor…

GÖRSEL İLETİŞİM TASARIMI NEDİR?

Multimedya iletişim ortam ve araçlarının hızla yaygınlaşan kullanım alanı, dijital iletişim teknolojilerindeki gelişmeler, görsel tasarımı bir hayli önemli kılar. Yazılı ve sözlü iletişim kadar görsel iletişimin etkisi, gücü ve önemi de her geçen gün daha fazla artıyor. Görsel iletişimin öneminin günden güne artması ve yakın gelecekte bu bölümde yetişen donanımlı profesyonellere ihtiyaç duyulacak olması, iletişim eğitiminde görsel iletişim tasarımının önemi bir kez daha ortaya koyuyor.

KONTENJANLAR İÇİN TIKLAYIN

HANGİ DERSLER ALINIYOR?

İletişim Fakültesinin diğer bölümlerinde olduğu gibi eğitim öğretimin ilk iki senesi temel sosyal bilim formasyon derslerine ayrılan Görsel İletişim ve Tasarım Bölümünün sonraki iki senesinde de uygulamalı eğitime ağırlık veriliyor. Bölüm ders programı kuramsaldan uygulamaya, genelden özele, birbirini tamamlayıcı derslerden oluşuyor. Bölüm öğrencileri, ilk iki sene süre boyunca belli alan derslerinin hâricindeki dersleri öteki bölüm öğrencileriyle ortak müfredat kapsamında alıyor. Üçüncü sınıf itibarıyla adaylar görsel iletişim ve tasarım bölümünde uygulamalı derslere yönlenebiliyor. Mezuniyet dönemine gelindikçe seçmeli derslerin programdaki ağırlığı yükseltilmektedir. Buna göre adaylara, kendi alan dersleri hâricinde de özel ilgi alanlarına bağlı olarak fakültenin diğer bölümlerinden ders alabilme esnekliği sunuluyor.

19-08/06/gorsel-iletisim-bolumu.jpg

İŞ İMKÂNLARI

Görsel İletişim ve Tasarım Bölümünden mezun olan adaylar, medya sektörünün görsel iletişimle alakalı bütün bölümlerde istihdam olanağı buluyor. Bunun hâricinde kamu ve özel sektör kurumlarının kurumsal iletişim birimlerinde, reklam ve halkla ilişkiler kuruluşlarının görsel iletişim ve tasarım birimlerinde, internet medyasının da aralarında yer aldığı birçok alanda istihdam edilebiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN