Greenpeace, Marmara Denizi için uyardı: Müsilaj, toplu balık ölümleri, denizanası istilası...

Greenpeace, Marmara Denizi için uyardı: Müsilaj, toplu balık ölümleri, denizanası istilası...

Çevreci sivil toplum kuruluşu Greenpeace, yaz aylarının yaklaşmasıyla Marmara Denizi için kırmızı alarm verdi. Greenpeace'in paylaşımında "Marmara Denizi her gün farklı bir çığlıkla bize sesleniyor. Sanayi atıkları Marmara Denizi’ne boşaltılmaya devam ettiği sürece bu kriz büyüyecek" denildi.

Geçtiğimiz sene yaz ayında Marmara Denizi başta olmak üzere birçok sahil kesiminde görülen müsilaj ve yarattığı etkileri havaların ısınmasıyla yeniden görülme ihtimali tedirginliklere yol açıyor.

Birçok uzman su altındaki kirlilikten kaynaklı oksijen seviyelerinin azalmasını müsilajın temel sebebi olarak gösterirken, konuyla ilgili bir uyarı da çevreci sivil toplum kuruluşu Greenpeace'ten geldi.

Greenpeace Türkiye'nin Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "Toplu balık ölümleri, denizanası istilası, müsilaj... Marmara Denizi her gün farklı bir çığlıkla bize sesleniyor. Sanayi atıkları Marmara Denizi’ne boşaltılmaya devam ettiği sürece bu kriz büyüyecek ve denizde yaşam tamamen bitecek" ifadeleri kullanıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN