Grev çadırına silahlı saldırı

Grev çadırına silahlı saldırı

Tek Gıda İş'e üye işçilerin 125 gündür sürdürdüğü Çorlu'daki grevin sürdüğü çadıra peş peşe iki saldırı gerçekleşti. Sendikadan yapılan açıklamada bir saldırganın işçiler tarafından yakalandığı bildirildi.

Tekirdağ Çorlu'da kurulu Bel Karper fabrikasında 17 Mayıs'tan beri devam eden greve üst üste iki silahlı saldırı gerçekleşti.

Tek Gıda-İş Sendikası'nın yetki aldığı Bel Karper'de işveren toplu iş sözleşmesi (TİS) masasına oturmaması sebebiyle işçiler greve çıktı. patron koronavirüs salgın gerekçesiyle 12 işçiyi ücretsiz izne, 1 işçiyi ise kod-29'dan işten çıkardı.

125 gündür grevde olan işçilerin kurduğu grev çadırına iki kez silahlı saldırı gerçekleşti.

Saldırının ardından bir açıklama yapan Tek-Gıda İş örgütlenme uzmanı Yunus Durdu, “Bel Karper’deki grev çadırımıza iki gecedir silahlı saldırı olmaktadır. Dün bu grev çadırımıza gece geç saatlerde yine bir şarjör mermi atılaraktan buradaki, grevdeki grev sözcülerimiz korkutulmaya çalışılmıştır ve bundan bir gün önce de aynı şekilde olaylar yaşanmış, maalesef, Çorlu jandarmasına haber vermemize rağmen jandarma gelmemiştir” dedi.

'NEREDESİN ÇORLU KAYMAKAMI'

Sendikanın, grev süreci için açtığı sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Tam 125 gündür grev çadırımızda türlü türlü oyunlara göğüs gerdik ve hepsini bertaraf ettik ama son 2 akşamdan beri yapılan çadırımıza yapılan korkutma saldırısı bardağı taşıran son damla idi. Servis önü kesildi diye koşa koşa gelen jandarma silahla saldırı var deyince oralı bile olmuyor. Neredesiniz sayın Çorlu Kaymakamı?” denildi.

Durdu, işçilerin saldırganı bireysel çabalarıyla yakaladığını ve zoraki bir şekilde tutanak altına aldırdığını belirterek, “Buradan bir kez daha ilan ediyoruz. Tek Gıda-İş Sendikası’nı ve burada grevdeki işçi arkadaşlarımızı, silah atarak, adam göndererek korkutmaya çalışanlar şunu bilsin, Sizin ağababalarınız bizi korkutamadı ki sizin taşeron şirketleriniz bizi korkutmaya çalışsın. Biz onlara pabuç bırakacak sendika değiliz. Siz taşeron kullanmayın, eğer gücünüz yetiyorsa karşımıza ağababalarınızı çıkartın” dedi.

Durdu, yaşananların işçilerin kararlılığını artırdığını kaydederek “Ya Bel Karper işvereni, işçilerin sendikal haklarına saygı göstererek haklarını verecek ya da fabrikayı kapatıp gidecek” dedi.

Durdu, pazartesi günü savcılığa da suç duyurusunda bulunacaklarını ve olayın takipçisi olacaklarını kaydetti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN