GSB duyurdu! Gençler bu haber size... Bakanlık açıkladı! 1800 TL ödemeleri başlıyor

GSB duyurdu! Gençler bu haber size... Bakanlık açıkladı! 1800 TL ödemeleri başlıyor

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, yaptığı son açıklamasında KYK yurtlarındaki yerleştirme oranlarını paylaşırken, gençlere beslenme yardımıyla ilgili de müjdeli haberi verdi. İşte gençlerin yüzünü güldürecek ödeme miktarı...

Bakan Kasapoğlu, yaptığı açıklamasında beslenme yardımını 1.800 TL'ye çıkardıklarını söyledi. Üniversite öğrencilerinin yeni dönem burs başvuru tarihleri de merak edilen diğer konular arasında yer aldı.

BESLENME YARDIMINDA REKOR ARTIŞ

Milyonlarca gencin beklediği beslenme yardımıyla ilgili önemli açıklamalar yapan Bakan Kasapoğlu, beslenme yardımında rekor artış yaparak 25 TL'den 60 TL'ye çıkardıklarını söyledi. Böylelikle, bu sene her ay gençlere 1.800 TL beslenme yardımı yapılacak.

 öğrencilere beslenme yardımı

KYK BAŞVURULARI BAŞLADI MI?

Diğer yandan öğrencilerin gözü kulağı KYK başvurularının başlayacağı tarihte. KYK başvuruları henüz başlamasa da öğrencilerin alacakları burs miktarları belli oldu. Bu doğrultuda, lisans öğrencilerine aylık 850 TL, yüksek lisans öğrencilerine 1.700 TL, doktora öğrencilerine de 2.550 TL burs ve kredi ödemeleri yapılacak.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN