Guinness’lik seferberlik

Guinness’lik seferberlik

Türkiye ağaç bayramını kutladı. 81 ilde 11 milyon fidan dikildi. Guinness Rekorlar Kitabı yetkilileri de rekoru kayda geçti. Ankara’daki törene katılan Cumhurbaşkanı, İBB Başkanı’nı hedefe koydu. Erdoğan “Birileri tıynetlerine uygun şekilde temel atmama töreni düzenlemiş. Ülkeye hizmet bunların bünyesine ağır gelir” dedi. AK Parti dönemindeki çalışmaları işaret eden Erdoğan “Ankara, Melih Gökçek’le dönüşümü yaşadı. İstanbul’u da hak ettiği yere taşıdık. Daha sonra gelen belediye başkanlarımız aynı anlayışla hizmet etti” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz işte burada ağaçlandırma yapıyoruz. Peki nerede o ‘ağaç’ diyerek ortalığı karıştıranlar? Çevrecilik adına 17 yıldır bize söylemediklerini bırakmayanlar hani, nerede? Hiçbiri ortada yok, dikili ağaçları yok” dedi.

Milli Ağaçlandırma Günü “11 Milyon Ağaç; Bugün Fidan, Yarın Nefes” Programına katılarak fidan diken Erdoğan burada yaptığı konuşmad isim vermeden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu eleştirdi. İstanbul ve Ankara’nın Ak Partili eski belediye başkanlarını öven Erdoğan, muhaflete de yüklendi.

Erdoğan’ın konuşmasından başlıklar şöyle oldu:

GUINESS REKORLAR KİTABI’NA GİRECEK: “Geleceğe nefes seferberliği gördüğü yüksek ilgiyle hedeflerini aşarak dünyaya örnek olacak bir kampanyaya dönüştü. Rekorumuz bugün Guinness Rekorlar Kitabı yetkilileri tarafından Çorum’dan takip edilecek ve kayıtlara geçirilecektir. İnşallah bundan sonra her yıl milletimiz takvimler 11 Kasım’ı ve saatler de 11.11’i gösterdiğinde fidan dikmek üzere belirlenen alanlarda olacaktır.”      

ONLARIN DERDİ ÇEVRE DEĞİLDİ: “Geçmişte birileri ağaç bahanesiyle şehirlerimizi talan etmeye kalkmıştı, haftalarca sokakları ateşe vermişler, esnafımızın malını, mülkünü yağmalamışlardı. Biz işte burada ağaçlandırma yapıyoruz. Peki nerede o ağaç diyerek ortalığı karıştıranlar? Hiçbiri ortada yok, dikili ağaçları yok. Bunların derdi çevreyi korumak değil birileri adına Türkiye’yi kuşatmaktı. Allah’ın yardımı ve milletimizin desteğiyle bu tuzakların hepsini de boşa çıkardık.  Onlar sakalımızı tıraş ettiler ama bilin ki tıraş edilen sakal daha gür biter, ama biz onların kollarını kesiyoruz, o yerine gelmez.”      

BUNLARIN VİZYONU BU KADAR: “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiğimde şehri kokudan yanına varılmayan bir Haliç’le, çöplerden geçilmeyen sokaklarla, su akmayan musluklarla devraldık. Göreve geldiğimizde çöp, çukur, çamur ile anılan, tam 39 insanını patlayan çöplükte kaybeden bir İstanbul vardı. Gece gündüz çalışarak yaptığımız dev yatırımlarla İstanbul’u tertemiz ve yaşanabilir bir şehir haline getirdik. Atık yönetiminde İstanbul’a çağ atlattık. Daha sonra gelen belediye başkanlarının da aynı anlayışla İstanbul’a hizmet etti. Birileri, bir önceki dönemde hazırlıkları tamamlanan ileri biyolojik arıtma tesisi yatırımı için, şu gaflete bakın, ‘temel atmama töreni’ yapıyor. Bunlar temel atma ve açılış töreni gibi işlere zaten yabancılar. Tıynetlerine, karakterlerine uygun şekilde temel atmama töreni düzenlemişler. Ülkeye ve millete hizmet bunların bünyesine ağır gelir. Aslında bu yaklaşımın adı, İstanbul’u gelecekte yeniden kokuya, pisliğe, perişanlığa mahkum etmektir. İstanbul’un ne olduğunu, nereden geldiğini, nerede durduğunu, gelecekte nereye gittiğini bilmeyen bir zihniyetin, yapılan ve yapılmak istenen işleri anlamasını beklemek beyhudedir.”      

MİLLET HESABINI SORACAKTIR: “25 yıl önce İstanbul’un 2050’ye kadar olan sorunlarını çözecek adımları attık ardından da şehrin 2100 yılına kadar olan ihtiyaçlarının çözümünü planladık “İhtiyaç yok” denilen projenin de işte böyle bir proje. Tabii hizmet bir vizyon ve nasip meselesidir. Vizyon olmayınca nasip de bağlı olunca işte burada olduğu gibi önünüze gelen hazır projeyi hayata geçirme fırsatını da tepersiniz. Milletimiz bütün bunları görüyor, takip ediyor, zihninde ve kalbinde de not ediyor. İnşallah vakti saati geldiğinde hepsinin de hesabını birer birer soracaktır.”

ANKARA’YA GÖKÇEK DAMGA VURDU: “Ankara’da da yine aynı şekilde sıkıntılar vardı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’ten önceki belediye başkanının atılması gereken adımları atmamıştı. Ankara Gökçek ile değişim ve dönüşüm yaşadı. Havalimanından tutunuz havalimanından şehre bütün alt üst geçitlere varıncaya kadar bütün bunlar o dönemde yapıldı. AK Parti deyince akla hizmet gelir”

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN