Gül'den Trump'ın barış planına tepki: Çirkin mizansen

Gül'den Trump'ın barış planına tepki: Çirkin mizansen

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Trump ve Netanyahu'nun 'Yüzyılın Barış Planı' olarak lanse ettiği Kudüs'ü gasp ve Filistin'i bitirme girişimine sert tepki gösterdi.

Abdullah Gül Twitter hesabından ABD Başkanı Trump ile İsrail Başbakanı Netanyahu'nun açıkladığı sözde Yüzyılın Barış Planı'nı değerlendirdi. Gül'ün paylaşımları şöyle: 

Dün gece Beyaz Saray’daki çirkin mizanseni izledim. Trump’ın planı Filistin’in en temel egemenlik haklarını, toprak bütünlüğünü, ilgili BM kararlarını ve uluslararası hukuku yok saymaktadır.

20-01/29/screenshot_2.jpg

Dolayısıyla bu plan bir barış planı değil, işgali meşrulaştıran, bölge barışı ile güvenliğini tehlikeye sokan sorumsuz bir girişimdir. Küresel bir adalet meselesi olan Filistin sorununun ABD ve İsrail iç politikasına kurban edilmek istenmesi çok acıdır.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN