Gündoğdu Marşı nedir? Gündoğdu Marşı sözleri | AK Parti grup toplantısında marş sürprizi

Gündoğdu Marşı nedir? Gündoğdu Marşı sözleri | AK Parti grup toplantısında marş sürprizi

AK Parti Grup Toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuştuğu esnasında, grupta yer alan bir grup genç, Gündoğdu Marşı’nı seslendirdi. Bu gelişmenin ardından Gündoğdu Marşı’nın anlamı ve sözleri ise en çok arananlar listesine girdi. İşte detaylar…

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan’ın partisinin grup toplantısında konuşurken bir grup genç partilinin seslendirdiği Gündoğdu Marşı, toplantıya damgasını vurdu. Marşın bir bölümünün Erdoğan’a uyarlayarak söylenmesi, salonda alkışlara neden oldu. İşte aradıklarınız…

AK PARTİ GRUBUNDA ‘GÜNDOĞDU MARŞI’

Grup Yorum'un da seslendirdiği ve Büyük Taarruz sonrasında Türk insanının vatan uğruna canlarını feda edişini anlatmak için yazılan Gündoğdu Marşı, AK Parti Grup Toplantısı'nda söylendi. Toplantıyı izleyen misafirler marşın sonunu değiştirerek, ‘Üstümüzden eksilmesin reisimizin gölgesi’ diyerek seslendirdi.

19-10/16/gruyp.jpg

GÜNDOĞDU MARŞI NEDİR?

26 Ağustos 1922 tarihinde başlayan Başkomutanlık Meydan Savaşı yani Büyük Taarruz’un ardından Türk ordusu, 30 Ağustos’ta kesin olarak zafer kazanır. Afyon-Kütahya üzerinden İzmir’e ilerleyen Türkler, 9 Eylül 1922’de kesin olarak İzmir’i işgalden kurtarır.

Büyük Taarruz sonrasında Gündoğdu Marşı, Türk insanının vatan uğruna canlarını feda edişini anlatmak için yazılmıştır.

Cumhuriyetin kuruluşunu tasvir eden bu marş, 1960’lı yıllardan sonra solcu kesim tarafından benimsenerek söylenmiştir. Ayrıca Beşiktaş taraftarları başta olmak üzere çoğu taraftar grubu da bu marşı tribünlerde seslendirmiştir.

SÖZLERİ

Gün doğdu, hep uyandık,
Siperlere dayandık.
İstiklalin uğruna da,
Al kanlara boyandık.

Sandılar Türk uyudu,
Ata cenge buyurdu,
Türk'ün asker olduğunu
Dünyalara duyurdu.

Ülkemiz Türk ülkesi,
Âşık eder herkesi.
Üstümüzden eksilmesin,
Al bayrağın gölgesi!

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN