Güvenlik kaynakları: İlk güvenli bölge 120 km

Güvenlik kaynakları: İlk güvenli bölge 120 km

Barış Pınarı Harekatı için 120 saatlik sürenin dolmasını beklenirken güvenlik kaynaklarından kritik bir açıklama geldi. Buna göre, 'güvenli bölge' Resulayn ve Tel Abyad hattından 32 km içeriye 120 kilometrelik bir alandan oluşacak ve verilen 5 günlük sürede uzama olmayacak. Sınırın diğer bölgeleri için gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rus lider Putin'in buluşacağı Soçi Zirvesi'ne çevrildi.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), ABD ile varılan mutabakat sonrası Barış Pınarı Harekatı'nda yaşanan gelişmelere dair açıklamalarda bulundu.

ŞİMDİYE KADAR 125 ARAÇ ÇIKTI

MSB'den yapılan açıklama şu şekilde:

"TSK, 17 Ekim 2019 tarihinde Türkiye ile ABD arasında varılan mutabakat çerçevesinde, PKK/YPG teröristlerinin 120 saat içerisinde bölgeden çıkmasını yakından takip etmektedir. Bu kapsamda kesinlikle hiçbir engelleme yapılmadığı gibi bölgeden çıkış faaliyetleri sıkı şekilde ABD’li muhataplarla koordine edilmektedir.

Bu kapsamda şimdiye kadar bölgeden 125 araç çıkış yapmıştır. 

ABD ile yapılan mutabakata rağmen PKK/YPG’li teröristlerce 17 Ekim 2019, saat 22.00’den itibaren toplam 36 taciz/ihlal gerçekleştirilmiştir.

Konuyla ilgili ABD askerî yetkilileri ile yakından koordineye devam edilmektedir."

SON NOKTA SOÇİ'DE KONULACAK

Güvenlik kaynakları ise 120 kilometrelik alanda güvenli bölge oluşturulacağını belirtti. Güvenlik kaynaklarına göre  5 günlük sürede bir uzatma olmayacak.

120 km'lik hat, 32 km derinlikle birlikte en az 3 bin 840 km2'lik alanın TSK tarafından kontrolü anlamına geliyor. Bu bölgeden YPG'nin çekilmesi beklenirken SMO'nun da Resulayn'dan çekilmeye başladığı öğrenildi.

Türkiye'nin Münbiç'ten Irak sınırına kadarki alanda güvenli böge oluşturma planına son nokta Kobani, Kamışlı, Münbiç'in durumunun ele alınacağı Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin'in yarın Soçi'de yapacağı zirvede belirlenecek.

KİMYASAL SİLAH AÇIKLAMASI

Barış Pınarı Harekatı'nda 765 terörist etkisiz hale getirildi, 111 yerleşim merkezi ile 1500 kilometrekarelik alan kontrol altına alındı.

Bakanlık, "Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından uluslararası hukuk ve anlaşmalarla yasaklanan hiçbir mühimmat veya kimyasal silah kullanılmamaktadır" ifadesini kullandı.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN