HADİ ipucu sorusu: Karadeniz’e kıyısı olan ülkeler | Hangi ülkelerin Karadeniz'e kıyısı var?

HADİ ipucu sorusu: Karadeniz’e kıyısı olan ülkeler | Hangi ülkelerin Karadeniz'e kıyısı var?

Karadeniz’e kıyısı olan ülkeler ipucu sorusu oldu. 26 Ağustos HADİ bilgi yarışmasının ipucu sorusu belli oldu. Hadi Sorusu ipucusu yarışmayı düzenleyen ekip tarafından sosyal medyada paylaşıldı. Karadeniz'e kıyısı olan ülkeler HADİ ipucu sorusu oldu.

HADİ İpucu sorusu Karadeniz'e kıyısı olan ülkeler oldu. Karadeniz'e kıyısı olan ülkeler sosyal medyada en çok aranan oludu. 26 Ağustos HADİ yarışmasının ipucu sorusu Kadeniz’e kıyısı olan ülkeler hakkında merak edilen her şeyi haberimizde bulabilirsiniz.

26 Ağustos HADİ'de heyecan devam ediyor. HADİ sorusu ipucusu Karadeniz’e kıyısı olan 6 ülke oldu. İşte Karadeniz’e kıyısı olan 6 ülke hakkında merak edilen herşey...

KARADENİZ NERESİ?

Karadeniz, Asya, Avrupa kıtaları arasında bulunan bir denizdir. İstanbul ve Çanakkale Boğazları sayesinde kıtalar arası sularla buluşmaktadır. Karadeniz coğrafyasının kendine has bir iklimi bulunmaktadır. Karadeniz kıyılarında Karadeniz İklimi hakimdir. Karadeniz, çok dalgalı bir deniz olma özelliği taşımaktadır. Bu iklimde dört mevsim yağış meydana gelmektedir. Bitki örtüsünü de ormanlar oluşturmaktadır. Yükselti farklılıkları ormanların özelliklerinin değişmesinde etkili olmaktadır. Karadeniz’e kıyısı olan ülkelerden biri de Türkiye’dir. Türkiye’nin kuzey bölgesi Karadeniz Bölgesi olarak bilinmektedir. Karadeniz’e ait özellikler taşımakta ve dağların denize paralel olarak uzandığı bir coğrafyadan meydana gelmektedir. 

KARADENİZ'E KIYISI OLAN ÜLKELER HANGİLERİDİR?

Karadeniz' 6 ülkenin kıyısı vardır. İşte 26 Ağustos HADİ ipucu sorusunun yanıtı

*Bulgaristan

*Gürcistan

*Romanya

*Rusya

*Türkiye

*Ukrayna

HADİ YARIŞMASI HANGİ GÜNLER?

HADİ yarışması her akşam 20:30'da oynanırken Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri 12:30 ve akşam 20:30'da canlı olarak yapılmaktadır. HADİ ekibi HADİ ipucu sorusunu sosyal medya hesabından paylaştı. 'Karadeniz, Asya v e Avrupa kıtaları arasında bulunan bir denizdir. Her ne kadar kara sınırından komşumuz olmasa da bazı ülkeler ile ortak denizi paylaşıyoruz. Türkiye dışında Kardeniz'e kıyısı olan ülkeleri biliyor musunuz?' sorusu HADİ ipucu sıorusu oldu. 

18-08/27/hadi-ipucu-sorusu.jpg18-08/27/hadi-ipucu-sorusu.jpg

25 AĞUSTOS HADİ İPUCU SORUSU

25 Ağustos Hadi ipucu sorusu Adana ve çevresinde yapılan dondurmaya alternatif tatlının adı ne, Hadi sorusunun cevabını bilen var mı? olmuştu. Hadi, Instagram hesabından Adana ve çevresinde yaygın olarak bilinen dondurmaya alternatif olarak sunulan tatlının adını ipucu olarak duyurdu. ''Hadioynalive'' hesabı üzerinden, tatlının görseli paylaşıldı ve şu ifadelere yer verildi:

 
Hadi bu akşam 20:30'da. İpucumuz, henüz aşırı sıcaklar ülkemizi terk etmemişken sıcaklarıyla ünlü bir şehrimiz Adana ve çevresinden geliyor. Bu bunaltıcı havalarda dondurmaya alternatif bir tatlı. Fazla söze gerek yok, her şey fotoğraftaki lezzette saklı'' 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN