Hakan Atilla, THY ile Türkiye'ye özgürlüğüne uçtu

Hakan Atilla, THY ile Türkiye'ye özgürlüğüne uçtu

ABD'de İran ambargosunu delmek suçundan 32 ay hapis cezası alan ve cezasını dolduran Hakan Atilla, tahliye kararının ardından THY uçağı ile Türkiye'ye doğru yola çıktı.

NEW YORK / KARAR.COM

ABD’nin İran’a yaptırımlarını delmekle suçlanan Halkbank eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın, ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) elemanları tarafından Mart 2017’de gözaltına alınmasıyla başlayan ABD’deki esareti sona erdi. New York JFK Havalimanı’ndan Türk Hava Yolları’nın (THY) akşam TK002 sefer sayılı saat 19:05 uçağıyla Türkiye’ye gönderilen Atilla, Türkiye Saati İle (TSİ) Çarşamba 11:55’te İstanbul’da olacak.

New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesinde İran yaptırımları davasında suçlu bulunarak 32 ay hapis cezası alan Atilla, 19 Temmuz’da tahliye edilmesinin ardından, ABD Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza İdaresi (ICE) tarafından “sınırdışı” için yürütülen resmi işlemlerin tamamlanması sürecinde konulduğu cezaevinden de tahliye edildi.

19-07/24/1212.jpg

27 Mart 2017’de New York JFK Havalimanı’nda FBI tarafından gözaltına alınan Atilla, Turkish Journal’ın edindiği bilgiye göre, mahkemenin kendisine verdiği cezayı çektikten sonra ICE tarafından sevk edildiği Pensilvanya York County Cezaevi’nden alınarak, Türkiye’ye gönderilmek üzere JFK Havalimanı’na transfer edildi.

Turkish Journal’ın yazılı açıklama talebine telefonla arayarak cevap veren bir cezaevi yetkilisi, güvenlik gerekçesiyle cezaevinden ayrılışını tam olarak basına bildiremeyeceklerini belirtirken, daha sonra Atilla’nın cezaevinden ayrıldığı öğrenildi.

Atilla, New York’tan, Türk Hava Yolları’nın TK002 sefer sayılı tarifeli uçağıyla akşam 19:05’te özgürlüğüne İstanbul’a uçan Atilla, JFK havalimanından Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç ile New York Başkonsolosu Alper Aktaş tarafından uğurlandı. Atilla’nın yarın 11:55’te İstanbul’da olması bekleniyor.

19-07/24/sfsd.jpg

İran’a yaptırımların delinmesiyle ilgili davanın ilk sanığı olan ve 19 Mart 2016’da ABD’de tutuklanan iş adamı Rıza Sarraf (Reza Zarrab), yargılanmasına kısa bir süre kala 26 Ekim 2017’de hakkındaki suçlamaları kabul etmiş ve savcılıkla iş birliğine giderken, Atilla davanın tek sanığı olarak yargılanmıştı.

ABD’deki tartışmalı jüri sistemine göre, hakkındaki 6 suçlamanın 5’inden suçlu bulunan Atilla’nın, “kara para aklama” suçlamasından masum olduğuna karar verilmişti.

Bu arada, avukatları aracılığıyla temyiz başvurusunda bulunan Atilla’nın Türkiye’de olduğu sürede, açtığı “aklanma davası” devam edecek.

BANKACILIK KARİYERİ

1970’te Ankara’da doğan Mehmet Hakan Atilla, Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümünden mezun olduktan sonra, 1995’te Halkbank A.Ş.’de Araştırma Geliştirme ve Planlama Müdürlüğü’nde Uzman Yardımcısı ünvanıyla göreve başladı.

Daha sonra, BankaIclık Kartları ve Nakit Yönetimi Müdürlükleri’nde Uzman sıfatıyla görev alan Atilla, Stratejik Planlama Daire Başkanlığı’nda Yönetmen ve Bölüm Müdürlüğü görevlerinde bulundu.

Atilla, 2007-2011 yıllarında Finansal Kurumlar ve Yatırımcı İlişkileri Daire Başkanlığı görevinin ardından, 2011’den gözaltına alındığı 27 Mart 2017’ye kadar, Halkbank’ın Uluslararası Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığını yürüttü.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN