Hâkimlik mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak 2019? Açıklama henüz yapılmadı

Hâkimlik mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak 2019? Açıklama henüz yapılmadı

Mayıs ayında biten hâkimlik mülakatlarının ardından adayların gözü Adalet Bakanlığı’nda. Buradan gelecek son dakika haberlerini pür dikkat izleyenler, ‘Hâkimlik mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak?’ sorusunun yanıtını araştırıyor. Bu gelişme ile ilgili herhangi bir haber geldiğinde ilk olarak karar.com’dan öğrenebilirsiniz…

Hâkimlik mülakat sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak edenler, Google’da çeşitli araştırmalarını sürdürüyor, gelen son dakika haberlerini takip ediyor. Sınava giren binlerce hâkim ve savcı adayı, mülakat sonuçlarının açıklanmasını bekliyor. Peki hâkimlik mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte detaylar…

HÂKİMLİK MÜLAKAT SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Hâkimlik savcılık mülakat sonuçları ile alakalı gelebilecek her türlü son dakika haberi sayfamızda yer alacak. Mayıs ayında yapılan hâkimlik mülakat sonuçları için net bir açıklama yapılmadı. Sonuçlar açıklandığında haberimizde olacak.

ADLİ İDARİ YARGI HÂLKMLİĞİNDE 70 PUAN ŞARTI

Adli ve idari yargı hâkim adaylığı mülakatına katılabilmek adına yazılı sınavda 100 üzerinden en az 70 puan alma şartı bulunuyor. Başarılı olanların sayısı, paylaşılan kadronun iki katı fazlasının altında kalması durumunda yalnızca başarılı olanların mülakata çağrılacağı duyurulmuştu. Hâkim ve savcı adaylığı süresi iki sene olacak. Bu zaman, avukatlık mesleğinden adaylığa alınanlar için bir sene olacak. Adaylık, eğitim ve staj olmak üzere iki dönemden oluşacak. Adalet Bakanlığı tarafından görevlendirilecek bakan yardımcısı başkanlığında Ceza İşleri, Teftiş Kurulu Başkanı, Hukuk İşleri ve Personel Genel Müdürleri olmak üzere toplam 5 üyeden oluşan Mülakat Kurulu oluşturulacak. Üyelerin hukuki ya da fiili nedenlerle katılamamaları durumunda, yerine vekâlet edenler Mülakat Kuruluna dâhil olacak.

19-07/26/hakimlik-mulakat-sonuclarijpgg-1564126884.jpg

Adaylık süresinin ardından adaylar, yazılı ve sözlü sınava girecek. Bu sınavlar 100 tam puan üzerinden değerlendirilirken, yazılı sınavda en az 70 alanlar sözlü sınava tabi tutulacak. Başarılı sayılmak için yazılı sınav puanının yüzde 60'ı ile sözlü sınav puanının yüzde 40'ının toplamının en az 70 olması şartı aranacak. Yazılı sınavda başarılı olamayan adaylara iki ay içinde bir sınav hakkı daha verilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN