Hakkari’deki terör operasyonunda 4 gözaltı

Hakkari’deki terör operasyonunda 4 gözaltı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yola döşenen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesiyle 19 askerin yaralanmasına neden olan olayın failleri olduğu belirlenen 4 şüpheli yakalandı.

Hakkari Valiliğinden yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı görevlilerince PKK/KCK bölücü terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik olarak yürütülen çalışmaların aralıksız devam ettiği belirtti. Açıklamada, “17 Temmuz 2017 günü saat 10.00 sıralarında Yüksekova ilçesi Güldalı köyünde yola tuzaklanan uzaktan kumandalı el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 19 askeri personelin yaralanması olayının failleri olduğu tespit edilen 4 şahıs, ‘terör örgütüne üye olmak’ ve ‘bölücü terör örgütü adına eylem yapmak’ suçlarından Güldalı ve Esendere köylerinde icra edilen operasyon sonucu yakalanmıştır. Şahıslar mahkemeye sevk edilmiş olup, konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir” denildi.

HAKKARİ/İHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN