Haluk Dursun'un adı, son konuşma yaptığı kültür merkezine verilecek

Haluk Dursun'un adı, son konuşma yaptığı kültür merkezine verilecek

Van'daki trafik kazasında hayatını kaybeden Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Haluk Dursun'un adı, Muş'un Malazgirt ilçesinde katıldığı '4. Tarihi Roman ve Romanda Tarih Bilgi Şöleni'nin yapıldığı kültür merkezine verilecek.

Malazgirt Zaferi'nin 948. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında dün '4. Tarihi Roman ve Romanda Tarih Bilgi Şöleni'ne katıldıktan sonra Van'ın Erciş ilçesine giderken aracının kaza yapması sonucu hayatını kaybeden Prof. Dr. AhmetDursun'un ismi Malazgirt Kültür Merkezi'ne verilecek.

Malazgirt Kaymakamı Emre Yalçın, yaptığı açıklamada "Hocamızın bizler için tabii ki önemi çok büyük ama Malazgirt ilçemiz için bir önemi daha var " dedi.

"HOCAMIZIN ADINI SONSUZA KADAR YAŞATACAĞIZ"

Yalçın, şöyle devam etti: "Hocamız, Malazgirt Zaferi'mizi anma etkinlikleri çerçevesinde bizleri yalnız bırakmayarak dün düzenlediğimiz bilgi şölenine katıldı, çok güzel bir konuşma yaptı. Bu, büyük bir feyiz aldığımız konuşma oldu. Akabinde bu acı haberi aldık. Elbette hocamızın hatırası, yetiştirdiği binlerce öğrenci ve verdiği yüzlerce eserle yaşayacaktır. Bu konuyla ilgili olarak bizleri yalnız bırakmadığı için ilçemizdeki kültür merkezimize çok değerli hocamızın adını vermek için gerekli girişimlere başladık."

19-08/20/ana-manset-2-1566298916.jpg

Dursun'a Allah'tan rahmet dileyen Yalçın, onun dün yaptığı konuşmasıyla kendilerine güzel bir hatıra bıraktığını belirterek, "Resmi yazışmalar başladı. Bizim için ayrı bir önemi oluşan hocamızın adını kültür merkezine vereceğiz. İlçemizde de hocamızın adını sonsuza kadar yaşatacağız." ifadelerini kullandı.

MUŞ/AA

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN