Hamido'nun yeğeni vekil oldu

Hamido'nun yeğeni vekil oldu

Malatya Belediye Başkanlığı görevini yürütürken 17 Nisan 1978'de düzenlenen bombalı saldırı sonucu 2 torunu ve geliniyle ölen eski Malatya belediye başkanlarından "Hamido" lakaplı Hamit Fendoğlu'nun yeğeni Mehmet Celal Fendoğlu, kesin olmayan sonuçlara göre MHP'den Malatya milletvekili seçildi.

Kesin olmayan sonuçlara göre, Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili  Genel Seçimi'nde MHP, Malatya'dan bir milletvekili çıkardı. En son 1999  seçimlerinde Malatya'dan 2 milletvekilini meclise gönderen MHP, aradan geçen 16  yılda kentte milletvekili çıkaramamıştı.

Resmi olmayan sonuçlara göre milletvekili seçilen Mehmet Celal  Fendoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte güzel ve etkili bir seçim  çalışması yürüterek her noktaya ulaşmaya çalıştıklarını söyledi.

 
 

Fendoğlu, MHP'nin Malatya'da en son 1999'da milletvekili çıkardığını  hatırlatarak, "1999'dan sonra Malatya'dan bir milletvekilini MHP adına Meclise  göndermenin mutluluğunu ben, ülküdaşlarım, gönüldaşlarım, partililerim büyük bir  sevinçle karşıladı. İkinci vekili de bekliyordum ama nasip değilmiş. Daha çok  çalışıp, daha fazlasını göndermeye çalışacağız." diye konuştu.

Seçim döneminde bir arşiv oluşturduklarını, yemin ettikten sonra  tekrar ilçeleri gezerek, muhtarları, sivil toplum kuruluşlarını dinleyeceğini  aktaran Fendoğlu, şöyle devam etti:

"Genel problemleri belirleyip diğer vekillerle bir araya gelip  Malatya'nın sorunlarını hep beraber çözmeye çalışacağız birinci önceliğimiz bu  olacak. Malatya'da uzun bir süre kendilerini ötelenmiş gibi hisseden, kıyıda  köşede kalan ama devlete, millete, bayrağa sevgisi hiç eksik olmayan  gönüldaşlarım, ülküdaşlarım, sessiz çoğunluk Malatyalı hemşehrilerim var onların  da sesi olacağım."

"Haktan, miletten, doğruluktan şaşmayacağız"

Fendoğlu, amcası "Hamido" lakaplı Hamit Fendoğlu'nun izinden  gideceğini belirterek, şunları kaydetti:

"Hamido, 'ha' ile haktan, 'mi' ile milletten, 'do' ile doğruluktan  yana felsefesini kendisine şiar edinmişti. Bizler de aynı doğrultuda hareket edip  haktan, miletten, doğruluktan şaşmayacağız. Malatya'nın gururu olacağım inşallah.  Ulaşılabilir bir milletvekilinden öte sahiplendikleri, hem davasına hem milletine  hem vatandaşına sahip çıkan bir vekil olacağım. Hamido'nun bir bayrağı vardı, o  yere düşmedi. 40 yıl önce şehit olmasına rağmen o bayrağı biz devraldık, bizden  sonraki nesillere de o milli, ülkü davasını devam ettireceğiz. Çünkü Hamido  devletinin, milletinin ve bayrağının yanında, bu yolda da şehit düştü. Bizler de  onun bir yeğeni, eri, askeri olarak aynı şekilde yoluna devam edeceğiz."

MHP'DE YÜZLER GÜLÜYOR

MHP'nin Malatya'da 16 yıl aradan sonra tekrar milletvekili çıkarması  partililerce sevinçle karşılandı.

MHP'li Mikail Kıran ise uzun yıllar sonra partisinin milletvekili  çıkarmasından dolayı sevinçli olduğunu belirterek, "Allah'a şükürler olsun bir  milletvekili çıkardığımız için çok mutluyuz. Ankara'ya gittiğimiz zaman veya  Malatya'ya gelen bir misafirimiz olduğunda bir burukluk hissediyorduk ama şimdi  çok şükür bir vekilimiz var, sevinçliyiz." dedi.

MHP'li Ahmet Turan Diri de MHP'nin Malatya'da milletvekili  çıkarmasının, Fendoğlu soyisminin listede bulunmasından kaynaklı olduğunu ifade  etti.

Diri, "Hamido" lakaplı Hamit Fendoğlu'nun Malatya için önemli olduğunu  dile getirerek, "Hamido şehit olmasından sonra Malatya'da Fendoğlu ailesi  siyasette yer bulamadı. Allah bugüne nasip etti. Oy veren vermeyen herkesten  Allah razı olsun. Mehmet Celal Fendoğlu herkesin milletvekili oldu. Kazanan  Malatya oldu." şeklinde konuştu.

MHP'li Şeyh Hamit Gürbüz ise 24 Haziran seçimlerinde partisinin  milletvekili çıkarmasından dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Partisinin eskiden Malatya'da sürekli milletvekili çıkardığını  hatırlatan Gürbüz, bundan sonra daha çok vekil çıkarmak istediklerini sözlerine  ekledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN