Hangi HDP milletvekilleri tutuklandı? Kimler serbest bırakıldı?

Hangi HDP milletvekilleri tutuklandı? Kimler serbest bırakıldı?

Diyarbakır, Şırnak, Hakkari, Van ve Bingöl Cumhuriyet Başsavcılıkları tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri tutuklandı. Bazıları ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Peki tutuklanan HDP milletvekilleri kim?

HDP oerasyonu ile 9 milletvekili tutuklandı, 2 tanesi ise serbest bırakıldı. Tutuklanan 9 milletvekili arasında HDP eş başkanları Figen Demirdağ ve Selahattin Demirtaş da bulunuyor. İki HDP milletvekili ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. İşte detaylar...

Diyarbakır, Şırnak, Hakkari, Van ve Bingöl Cumhuriyet Başsavcılıkları tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, dün gece HDP'nin 15 milletvekili hakkında gözaltı kararı çıkartıldı. Aralarında Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da bulunduğu 11 milletvekili polis tarafından gözaltına alındı.

Demirtaş ve Yüksekdağ daha sonra çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı. Doğan Haber Ajansı, önce eş başkanların Kocaeli F Tipi Cezaevi'ne yerleştirildiklerini ancak daha sonra Demirtaş'ın burada bir süre bekletildikten sonra Edirne F Tipi Cezaevi'ne götürüldüğünü bildirdi.

Demirtaş, kararın üstüne avukatı aracılığıyla gönderdiği mesajda, "Ben ve arkadaşlarım bu hukuksuz sivil darbeye karşı her yerde ve her aşamada dimdik durmaya devam edeceğiz" dedi.

TUTUKLANAN HDP MİLLETVEKİLLERİ

HDP Grup Başkanvekili ve Bingöl Milletvekili İdris Baluken, Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, Şırnak Milletvekili Leyla Birlik, Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, Hakkari Milletvekilleri Selma Irmak ile Abdullah Zeydan ve Şırnak Milletvekili Ferhat Encu de tutuklandı.

HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ile Diyarbakır Milletvekilleri Ziya Pir ve İmam Taşçıer ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Haklarında gözaltı kararı bulunan diğer üç isimden HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız ve Van Milletvekili Tuğba Hezer Öztürk yurtdışında bulunuyor. HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan ise bulunamadı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN