Hasankeyf'in son eseri de taşınıyor... Er-Rızk Camii'nin nakli başladı

Hasankeyf'in son eseri de taşınıyor... Er-Rızk Camii'nin nakli başladı

Batman'ın Hasankeyf ilçesinde Er-Rızk Camii'nin Hasankeyf Yeni Kültürel Park Alanı'na taşınma süreci başladı. 4 bölüm halinde taşınacak yapının bin 700 ton ağırlığındaki ilk bölümü 256 tekerlekli SPMT aracına yüklendi. Kültürel mirasın korunması için şimdiye kadar 6 eser baraj gölü sahasından çıkarılmıştı.

Batman'ın Hasankeyf ilçesinde kültürel mirasın korunması için şimdiye kadar 6 eser baraj gölü sahasından çıkarılırken, taşınacak son eser Er-Rızk Camisi ile ilgili süreç de başladı. 

Ağırlığı yaklaşık bin 700 ton olan cami 3 aşamalı olarak yerden 4 metre 40 santim yukarı kaldırıldı. 55 akslı krikolar üzerine kaldırılan cami, 256 tekerlekten oluşan kendinden tahrikli modüler sistem (SPMT) acına yüklendi. 

YARIN SABAH YENİ YERİNE GÖTÜRÜLECEK

Araca yüklenen caminin ana gövdesi, Dicle Nehri üzerinde inşa edilen 12 kutu menfezden oluşan köprü üzerinden geçerek Hasankeyf Kültürel Park Alanı'ndaki yeni yerine yarın sabah götürülecek.

Er-Rızk Camisi'nin ardından yapının harim duvarı, taç kapı ve giriş bölümü de taşınacak.

Proje kapsamında Zeynelbey Türbesi, Artuklu Hamamı, İmam Abdullah Zaviyesi, Orta Kapı, Kızlar (Eyyubi) Camisi Doğu ve Batı Bloku, Kızlar (Eyyubi) Camisi Kuzey ve Güney Duvarı, Süleyman Han Camisi Külliyesi, taç kapı ve çeşme, Süleyman Han Camisi külliyesi, minaresi taşınmıştı.

BATMAN/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN