Hasta olup randevu bulamayanlar bekleme derdi bitti! Bakan Koca'nın yeni uygulamasıyla herkes muayene olabilecek

Hasta olup randevu bulamayanlar bekleme derdi bitti! Bakan Koca'nın yeni uygulamasıyla herkes  muayene olabilecek

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca randevu sistemi için önemli açıklamalarda bulundu. MHRS sistemi üzerinden randevu alamayan hastalara iki yeni uygulama müjdesi verildi. İşte Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın o açıklamaları…

Türkiye'de 81 ilinde bulunan hastanelerden randevu almak için kullanılan Merkezi Hasta Randevu Sistemi üzerinden randevu almaya çalışan hastalar zaman zaman randevu almak da zorlanıyor. Randevu işlemlerini daha kolay bir şekilde alınabilmesi için iki yeni uygulama devreye giriyor. Konu hakkında önemli açıklamalarda bulunan Fahrettin Koca, müjdeli haberi açıkladı. MHRS sistemi üzerinden alınan randevular muayene tarihine kadar iptal edilebilmektedir. Bu kapsamda iptal edilen randevu yerine birden fazla randevu alma hakkınız bulunuyor. Uygulamanın yanı sıra Alo 182 numarası üzerinden de randevu alınabilmektedir. Fahrettin Koca randevu işlemleri için iki yeni uygulama üzerinde çalışmaların yapıldığını aktardı. İşte Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın o açıklamaları…

RANDEVU SİSTEMİNE YENİLERİ EKLENİYOR


Sağlık Bakanı Fahrettin Koca MHRS sistemi ile ilgili önemli bir açıklamada bulundu. MHRS randevuları üzerinde iyileşme sağlanana kadar bir numaralı konu olarak ele alınacağını dile getiren Fahrettin Koca, konu üzerinde çalışmaların devam edeceğini vurguladı. MHRS sistemi üzerinde oluşan gereksiz yük artışının zaman kaybı olduğunu belirten Koca, iki yeni uygulama üzerinde çalışıldığını dile getirdi. Fahrettin Koca, “Zamanın kullanımında karşılıklı bir başarı sağlamak bizleri şu an hayal edilemeyecek noktalara götürebilir” sözlerini dile getirdi.

fahrettin-koca-aciklama.jpg


RANDEVULARINI İPTAL ETMEYENLERE CEZA VERİLECEK


MHRS sorunları üzerinde duran Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni dönemde geçerli olacak uygulamaları tek tek açıkladı. Bakanlık tarafından MHRS sistemi üzerindeki sorunları gidermek için çalışmaların yapıldığını belirten Koca, randevu alıp her ne sebeple olursa olsun randevuya gitmeyen ve bu durumu açıklamayan kişilere 15 gün boyunca aynı branştan randevu verilmeyeceğini vurguladı. Fahrettin Koca, “Aynı zamanda aldığı randevunun daha öncesinde de aynı branşta muayene olanlar bundan dolayı da randevusu boş geçtiği saptanmış olan kişilerde de aynı durum geçerli olmaya devam edecek.” dedi.


MHRS RANDEVULARI İPTAL İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR?


MHRS sistemi üzerinden alınan randevular iptal işlemleri de yapılmaktadır. Farklı nedenlerle randevuya gidemeyecek olan kişilerin randevularını iptal etmesi gerektiği söyleniyor. Bu kapsamda iptal edilen randevular bir başka hasta tarafından kolay bir şekilde alınmaktadır. Randevularımı iptal edilmemesi durumunda muayene süresi boş geçerken ihtiyaç duyan kişiler de bu randevudan yararlanamıyor.

mhrs-randevu-sistemi.jpg


Randevusunu iptal etmek isteyen vatandaşlar MHRS sistemi üzerinden iptal işlemlerini gerçekleştirebileceği gibi SMS ve sesli arama yöntemleri ile de iptal işlemleri yapabilmektedir. Randevuyu unutmamak için de hatırlatıcı oluşturabilirsiniz. Sağlık Bakanlığı tarafından alınan önlemler kapsamında MHRS uygulamasının daha aktif bir şekilde kullanılabileceği belirtiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN