Hatay Reyhanlı'da patlama: Ölü ve yaralılar var

Hatay Reyhanlı'da patlama: Ölü ve yaralılar var

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde park halindeki otomobilde patlama meydana geldi. Patlama sonucu Suriyeli 3 kişinin bulunduğu otomobildeki 2 kişi öldü. Hatay Valisi Rahmi Doğan, "Araçtaki patlamanın neden kaynaklandığı henüz belirlenemedi" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise, "Aracın içerisinde bomba olduğu belli. İncelemeler yapılıyor, kimlik tespitleri yapılmış. Şu andaki tespitler terörle bir bağlantısı olabilir istikametinde" dedi. Patlamanın Türk askerinin yeniden Hatay'a girişinin yıl dönümünde gerçekleşmesi ise soru işaretlerini arttırdı.

Alınan bilgiye göre, Mehmet Akif Ersoy Caddesi'ndeki 31 ML 278 plakalı otomobilde patlama meydana geldi.

Geniş güvenlik önlemi alınan olay yerine çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edildi. 

19-07/05/aw746831_03.jpg

3 SURİYELİDEN İKİSİ ÖLDÜ

Patlama sonucu araçtaki 3 Suriyeliden ikisi öldü, biri yaralandı. Yaralı, İskenderun Devlet Hastanesi yanık merkezine kaldırıldı.

Bomba imha timlerinin çalışma yaptığı bölgede, polis ekipleri de bölgedeki güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye aldı.

19-07/05/reyhanlida-otomobilde-patlama-3-olu-3-_8968_dhaphoto3.jpg

OTOMOBİL PARÇASI 7. KATA FIRLADI

Yapılan incelemelerin ardından otomobilin enkazı kaldırıldı.

Patlamanın etkisiyle otomobilin bazı parçalarının etrafa yayıldığı, tampon bölümünün ise 7. katlı bir binanın çatısına fırladığı görüldü.

19-07/05/aw746831_01-1562322889.jpg

ERDOĞAN: ARACIN İÇERİSİNDE BOMBA OLDUĞU BELLİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da patlamaya ilişkin şu sözleri kaydetti:

"Suriyeli üç kişi... Ama aracın içerisinde bomba olduğu belli. Onun patlaması neticesinde İçişleri Bakanımın verdiği bilgiye göre, üçü de ölmüş ve şu anda tabii incelemeler yapılıyor, kimlik tespitleri yapılmış. Bunun gerisinde ne vardır ne yoktur şu anda arkadaşlarımız çalışmaları yapıyorlar. Onu da zannediyorum şöyle kısa zamanda neticesi ortaya çıkacaktır. Yani şu andaki tespitler daha çok terörle bir bağlantısı olabilir istikametinde. Herhalde şöyle birkaç saat içerisinde Bakanlığımız da bununla ilgili daha detay bilgi verecektir."

19-07/05/reyhanlida-otomobilde-patlama-3-olu-3-_8968_dhaphoto1.jpg

EL YAPIMI PATLAYICI ŞÜPHESİ

Hatay Valiliğinden  yapılan yazılı açıklamada, Reyhanlı ilçesinde saat 12.50 sıralarında seyir halindeki bir otomobilde patlama meydana geldiği belirtildi.

19-07/05/20190705_2_37209884_45828858.jpg

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Patlamada, araçta bulunan 3 Suriyeliden 2’si öldü, 1’i yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Patlamanın araçtaki el yapımı patlayıcıdan meydana geldiği değerlendirilmekte olup olaya karışan aracın Suriyeli sahibinin kimlik bilgileri tespit edilmiştir. Araçta bulunan kişilerin tüm bağlantıları araştırılmaktadır. Bütün birimlerimiz olayı tüm yönleriyle aydınlatmak için çalışmakta olup, meydana gelen olayda herhangi bir vatandaşımızda ve çevrede bir zarar meydana gelmemiştir. Olayla ilgili gelişmeler kamuoyuyla paylaşılacaktır."

2013’TEKİ SALDIRIDA 52 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

11 Mayıs 2013’te Reyhanlı, düzenlenen iki ayrı bombalı saldırıda 52 kişi yaşamını yitirmiş. 146 kişi de yaralanmıştı. Bombalı araçlarla düzenlenen bu saldırı, o dönem Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en kanlı saldırısı olarak kayıtlara geçmişti. Saldırıyla ilgili olarak 32 Türk vatandaşı şüpheli gözaltına alınmış bunlardan 20’si tutuklanmıştı. Soruşturma safhasında; saldırıyı tutuklu şüphelilerden Nasır Eskiocak liderliğinde Esad rejimi yanlısı Suriye gizli servisi El Muhaberat bağlantılı bir silahlı grubun düzenlediği ortaya çıkmıştı.

Hatay, Birinci Dünya Savaşı sonrasının çözümlenemeyen sorunlarından biriydi. Türkiye, Hatay'ı anavatana katmak için diplomatik çaba gösterdi. Hatay, burada kurulan özerk yönetimin yaptığı referandumun ardından 5 Temmuz’da yeniden topraklarımıza katıldı.

AJANSLAR

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN