Hayran bırakan azim! Doktor, aşı karşıtı kişiyi bakın nasıl ikna etti

Hayran bırakan azim! Doktor, aşı karşıtı kişiyi bakın nasıl ikna etti

Samsun’da doktor, aşı karşıtı olan ve 'BioNTech aşısının hücre olduğunu' iddia eden bir vatandaşı, insan vücudu, virüsler ve aşıların etkisini anlatan resim çizerek ikna etti. Aşı karşıtı vatandaş yaklaşık yarım saatin ardından BioNTech aşısı oldu.

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından kurulan aşı noktalarında vatandaşları aşılama çalışmaları devam ediyor. İlk doz aşılamada maviye dönen Samsun’da 2. doz aşılama oranının da yükseltilmesi hedefleniyor.

Bu kapsamda Atakum Kent Merkezi'ndeki aşı noktasına gelen bir vatandaş, 'BioNTech aşısının hücre olduğunu ve bu yüzden aşı olmak istemediğini' söyledi. Samsun Sağlık İl Müdürlüğü Aşı Ekipleri Koordinatörü Dr. Nurettin Erol Uyar da 35 yaşındaki Hasan Odabaş isimi aşı karşıtını bir anlaşma sunarak birbirlerini ikna etmek için münazara teklif etti.

a2-001.jpg

'İNSANLARIN VÜCUDUNA HÜCRE VERİLİYOR'

Hasan Odabaş’a neden aşı olmak istemediğini soran Dr. Nurettin Erol Uyar, ‘BioNTech aşısında insanların vücuduna hücre verildiği’ yanıtını aldı. Bunun doğru olmadığını ifade eden Dr. Uyar, yarım saat boyunca aşı karşıtı Hasan Odabaş’a mRNA ile inaktif aşının çalışma prensibini ve faydalarını anlattı.

CİN ALİ ÇİZEREK ANLATTI

Eline aldığı kağıda ‘Cin Ali’ şeklinde insan vücudu çizen Dr. Uyar, ayrıca virüs, virüsün tutunduğu çıkıntılar, mRNA aşısının ne işe yaradığını, oluşan antikoru ve diğer etmenleri çizerek anlattı.

a3.jpg

YARIM SAAT SONRA AŞI OLMAYI KABUL ETTİ

Yarım saatlik bir münazara üzerine aşı olmayı ve BioNTech olmayı kabul eden Hasan Odabaş, bu sefer de aşı formlarını doldururken görevli doktorlar ve hemşirelere de aynı tedirginliklerinden bahsetti.

a1-001.jpg

Doktor ve hemşirelerin kendilerinin de 3. dozu BioNTech aşısı yaptırdıklarını belirtmesi ve e-Nabız uygulamasından BioNTech olduklarını göstermelerinin ardından Hasan Odabaş ikna olarak aşı olmayı kabul etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (11)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
11 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN