Hayvan Hakları ve Teknoloji Bağımlılığı önergeleri Meclis'e sunuldu

Hayvan Hakları ve Teknoloji Bağımlılığı önergeleri Meclis'e sunuldu

AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, kendi imzasının da bulunduğu, "Hayvan Hakları" ile "Teknoloji Bağımlılığı" konusundaki iki ayrı araştırma önergesini TBMM Başkanlığına sunduklarını bildirdi

TBMM Başkanlığından dün istifa eden Binali Yıldırım, görevini Geçici TBMM Başkanı Celal Adan'a devretti.

Yıldırım, Meclis Başkanlığı seçimi için oylamaya  katılıp katılmayacağına ilişkin soruya, "Hala milletvekili olduğuma göre, milletvekillerinin görevleri neyse onu da yerine getireceğiz." karşılığını verdi.

'HAYVAN HAKLARI' ÖNERGESİ

Bir başka soru üzerine de Yıldırım, kendi imzasının da bulunduğu, "hayvan hakları" ile "teknoloji bağımlılığı" konusundaki iki ayrı araştırma önergesini TBMM Başkanlığına sunduklarını kaydetti.

Yıldırım, araştırma önergeleri hakkında şu bilgileri verdi:

"Teknoloji bağımlılığı, artık bir internet, cep telefonu kullanımı ötesinde bir noktaya gelmiştir. Bazen çocuklarımız, gençlerimiz ve hatta yetişkin insanlar da kendilerini internetten, cep telefonundan ayrı tutamıyorlar ve bu gittikçe toplumsal bir sorun haline gelmeye başladı. Sahada yaptığımız çalışmalarda, ziyaretlerde, şikayetler arasında bu teknoloji bağımlılığı da sık sık gündeme getiriliyor. Bildiğiniz gibi kısa süre önce Sayın Cumhurbaşkanımızın yayımladığı bir kararnameyle, teknolojide her türlü bağımlılığa yönelik yeni bir kurul oluşturuldu. Bu bağlamda ben de bazı milletvekili arkadaşlarımla beraber teknoloji bağımlılığının araştırılmasına, gerekli tedbirlerin alınmasına yönelik bir Meclis araştırması önergesi verdim dün itibariyle. Ümit ediyorum ki kurulacak komisyon sayesinde çağımızın yeni bir tehdidi olan teknoloji bağımlılığının bütün yönleriyle araştırılması yapılmış olur ve gençlerimizin, çocuklarımızın bu bağımlılığa duçar olmaması için gereken tedbirleri alma fırsatı yakalanmış olur.

Diğer taraftan, hayvanların kötü muameleye tabi olması, işkence görmesi gibi konular zaman zaman toplumun kanayan bir yarası olarak dikkate gelmektedir. Bu konuda yasal düzenleme yapılmış olmakla beraber ne yazık ki bazen ihtiyacı karşılamadığı da yaşanan olaylardan görülmüştür. Hayvan da bir canlıdır, yaşama hakkı vardır. Kötü muamele, eziyet, işkence yapılması bir insanlık ayıbıdır, insanlık suçudur. Bu konuda Birleşmiş Milletlerin de aldığı kararlar vardır. Dolayısıyla bu konuda bütün kesimlerin beklentilerini karşılayacak bir uzlaşma zemini hazırlanması bakımından yasada öngörülen değişikliğin yapılmasından evvel kapsamlı saha araştırması gerekliliği hasıl olmuştur. Böyle bir Meclis araştırma önergesini de yine milletvekili arkadaşlarımızla TBMM Başkanlığına teslim ettik. Ümit ederim ki bütün sivil toplum kuruluşları, bütün paydaşlar bir araya gelmek suretiyle yine ülkemizin önemli konularından bu konuyu Meclisimizin marifetiyle ihtiyaçları karşılayacak yasal bir zemini hazırlanması için en iyi şekilde değerlendirmiş oluruz."

ANKARA/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN