HDP belediye başkan adaylarının isimleri belli oldu | 2019 yerel seçimlerinde HDP adayları

HDP belediye başkan adaylarının isimleri belli oldu | 2019 yerel seçimlerinde HDP adayları

HDP belediye başkan adayları isim listesi belli oldu. 2019 yerel seçimleri son dakika HDP adayları ile ilgili gelişmeleri haberimizden takip edebilirsiniz. 31 Mart 2019 Pazar günü belediye seçimleri yapılacak ve il , ilçe belediye başkanları ile mahalle muhtarları seçilecek. YSK'nın seçim takvimi 1 Ocak 2019 itibariyle başladı. Siyasi partilerin de belediye başkan adaylarını belirleme çalışmaları devam ediyor. HPD belli olan il ilçe ilçe belediye başkan adayını açıkladı. İşte 31 Mart yerel seçimleri ve HDP belediye başkan adayları hakkındaki her şey...

HDP belediye başkan adayları isim listesini merak eden seçmenler için derledik. Haberimizde 2019 yerel seçimleri hakkında merak edilenleri ve son dakika HDP adayları hakkındaki açıklamaları bulabilirsiniz. HDP başta Diyarbakır olmak üzere, Şırnak, Hakkari, Van Muş, Batman ilçe belediye başkan adaylarını açıkladı. İşte HDP belediye başkan adayları isim listesi, 2019 yerel seçimleri son dakika haberleri ve HDP adaylarıhakkındaki her şey...

31 Mart 2019 Pazar günü Türkiye  belediye seçimleri için sandık başına gidecek. Seçimlerde il , ilçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleri ve muhtarlar seçilecek. 31 Mart yerel seçimleri için HDP belediye başkan adayları son dakika açıklanıyor.  İşte HDP ilçe belediye başkan adayları 2019 isim listesi...

HDP ADAYLARINI ÖN SEÇİMLE BELİRLEDİ

Halkların Demokratik Partisi (HDP) 31 Mart yerel seçimleri için Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin 19 merkezinde belediye başkan adaylarını yapılan ön seçimlerin ardından belirledi.

HDP'de belediye başkan adayları için birçok merkezde sandık kurarak adaylarını belirledi. Yapılan ön seçimle Batman, Tunceli ve Hakkari'nin aralarında olduğu 19 merkezde belediye başkan adaylarını belirlendi.

Seçimde yüzde 51'i geçen isimlerin adaylığı genel merkez tarafından onaylandıktan sonra kesinleşecek.

19-01/06/hdp-belediye-baskan-adaylari-isim-listesi.jpg

2019 HDP İLÇE BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI İSİM LİSTESİ


HDP Diyarbakır/Sur: Filiz Buluttekin – Cemal Özdemir

HDP Diyarbakır/Bağlar: Zeyad Ceylan – Zübeyde Zümrüt

HDP Diyarbakır/Yenişehir: İbrahim Çiçek – Belgin Diken

HDP Diyarbakır/Lice: Salime Zingil – Tarık Mercan

HDP Diyarbakır/Silvan: Naşide Toprak – Abbas Azizoğlu

HDP Mardin/Derik: Mülkiye Esmez – Şerif Kıran

HDP Hakkari/Merkez: Evin Konur – Cihan Karaman

HDP Hakkari/Yüksekova: Remziye Yaşar – İrfan Sarı

HDP Muş/Varto: Nafiye Bal – Gıyasettin Aydemir

HDP Şırnak/Cizre: Sosin Çömlek – Mehmet Zıriğ

HDP Şırnak/Silopi: Adalet Fidan – Süleyman Şavluk

HDP Van/Gürpınar: Kemal Güler – Rojbin Akdağ

HDP Van/Çatak: Esra Babür – Fazıl Evrim

HDP Van/İpekyolu: Seyfettin İtah – Şehzade Kurt

HDP Van/Özalp: Yakup Almaç – Dilan Öğrenci

HDP Van/İpekyolu: Azim Yacan – Şehzade Kurt

HDP Van/Çaldıran: Leyla Aksak – Faruk Demir

HDP Batman: Sabri Özdemir – Songül Korkmaz

HDP Tunceli: Nurşat Yeşil – Aleddin Erdoğan

19-01/06/hdp-belediye-baskan-adaylari.jpg

VATAN PARTİSİ HDP'NİN KAPATILMASINI İSTEDİ

Vatan Partisi, "devletin bağımsızlığına, ülkenin ve milletin bölünmez bütünlüğüne aykırı faaliyetlerin odağı haline geldiği" iddiasıyla HDP'nin kapatılması için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına başvurdu.

Partisi adına bugün başvuru yapan Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Nusret Senem, HDP'nin kapatılmasıyla ilgili taleplerini Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığındaki ilgili makama ilettiklerini söyledi.

Geçmiş dönemde aynı taleple 2 ayrı başvuru daha yaptıklarını hatırlatan Senem, "Bu parti, 2016 yılında bir özerklik bildirisi yayınlamıştı. Kongrelerinde bölücülüğü savunan ve Kürdistanı kuracaklarını açıklayan sloganlar atılmış ve Abdullah Öcalan'ı öven konuşmalar yapılmıştı. O çerçevede şubat ayında başvurumuzu yapmıştık." dedi.

Senem, HDP'nin kasımda Diyarbakır'daki gençlik kongresinde de benzer ifadelerin kullanıldığını vurgulayarak, "HDP, anayasamızın 68'inci maddesine göre yasal olarak faaliyet yapacak bir parti durumunda değil. Benzer faaliyetlerin 10'da birini yapan partiler geçmişte Anayasa Mahkemesi tarafından kapatıldı." diye konuştu.

31 Mart yerel seçimlerine yönelik olarak kamuoyuna da çağrı yapan Senem, şunları kaydetti:

"Geçtiğimiz yıllarda onların yerel yönetimlerince hendekler açtılar, şehirlerimizin caddelerine bombalar döşendi. Yüzlerce insanımız öldü, askerimiz ve polislerimiz şehit oldu. 'Böyle bir partiye mart ayında yetki vererek aynı manzaraya yol açmayalım' diye milletimize çağrı yapıyorum. Yerel seçimlerde bu millet, bu partinin önünü kesmelidir."

Senem, bir gazetecinin, bazı partilerin HDP ile ittifak yapacağı iddialarını hatırlatması üzerine, "(Gönül işbirliği) filan diyorlar ama açık açık Güneydoğu'da HDP'ye oy verecekleri Batı'da ise HDP'nin o partilere oy vereceği konuşuluyor. Bu vahim bir manzaradır." değerlendirmesinde bulundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN