HDP bir kez daha 'erken seçim' çağrısı yaptı

HDP bir kez daha 'erken seçim' çağrısı yaptı

Tunceli'de konuşan HDP Eş Genel Başkanı Temelli, bir kez daha 'erken seçim' çağrısı yaptı: Erken seçimi, bütçe hakkımız için istiyoruz, adaletli bir Türkiye için demokratik bir Türkiye için istiyoruz.

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Tunceli İl Başkanlığının 3. Olağan İl Kongresine katıldı.

Tunceli Belediyesi Düğün Salonu'nda yapılan kongrede konuşan Temelli, ülkenin en önemli sorunlarından birinin Alevi sorunu olduğunu öne sürdü.

İzmir'de, Alevi vatandaşın evinin duvarına yazı yazılmasına değinen Temelli, "İktidar ne yapıyor ? Büyük bir tepki gösteriyor. Yine şov peşinde. Yakalanacakmış, cezalandırılacakmış. Oraya o yazıyı yazanı yakalamanız, cezalandırmanız Alevi sorununu çözmez. Alevi sorununun çözülmesi için bunun siyasetinin yapılması, bizzat Alevilerle bunun siyasetinin var edilmesi gerekiyor." ifadelerini kullandı.

"ERKEN SEÇİMİ, BÜTÇE HAKKIMIZ İÇİN İSTİYORUZ"

Kayyum atamalarını da eleştiren Temelli, şunları dile getirdi:

"Kayyum şiddettir, hukuksuzluktur, siyaseten acze düşmektir. Kayyum aslen iktisaden talandır, yolsuzluktur. Bugün kayyum atanan belediyelerimizde bir suç yoktur dedik. Ama kayyumun bizzat atanması başlı başına yasa tanımazlık, hukuk dışılıktır."

Erken seçim çağrısı yapan Temelli, "Erken seçimi, bütçe hakkımız için istiyoruz, adaletli bir Türkiye için demokratik bir Türkiye için istiyoruz." diye konuştu.

TUNCELİ/AA

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN