HDP'den 'acil kara kış çözüm paketi' önerisi

HDP'den 'acil kara kış çözüm paketi' önerisi

HDP Mersin Milletvekili Rıdvan Turan, asgari ücrete enflasyon oranında yılda en az 3 defa zam yapılması gerektiğini söyleyerek HDP'nin kışın dar gelirliler için 'acil kara kış çözüm paketi' hazırladığını belirtti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mersin Milletvekili Rıdvan Turan, Meclis'te bir basın toplantısı düzenledi. Kış mevsiminin yaklaştığını ve bu kışın yoksul kesim için daha zor geçeceğini ifade eden Turan, parti olarak hazırladıkları 'acil kara kış çözüm paketi'ne değindi.

"KIŞ BOYUNCA YOKSUL HANELERİN ENERJİ VE SU İHTİYACI ÜCRETSİZ KARŞILANSIN"

HDP olarak, kara kışın geniş kesimler üzerinde yaratacağı olumsuz durumu tersine çevirmek için böyle bir paket hazırladıklarını dile getiren Turan, kış boyunca yoksul hanelerin doğal gaz, elektrik ve su ihtiyacının ücretsiz karşılanmasını önerdi.

"EMEKLİ MAAŞLARI EN AZ 6 BİN LİRA OLMALI"

Asgari ücrete de 3 kere zam yapılması gerektiğini savunan Turan, şu ifadeleri kullandı:

"Yoksul ailelerin okul giderlerinin kamu tarafından karşılanmasını savunuyoruz. Yoksul ailelere, kira desteğinin sağlanmasını, geliri olmayan ailelerin kiralarının, merkezi ve yerel yönetim bütçelerinden karşılanmasını öneriyoruz. Çiftçilerin elektrik ve kredi borçları mutlaka silinmeli. Reel ücretlerin mutlaka artırılmasını, asgari ücrete enflasyon oranında yılda en az 3 defa zam yapılmasını öneriyoruz. Emekli maaşlarının en az 6 bin lira olmasını, devlet bütçesinden yapılan çocuk yardımı, aile yardımı gibi transfer ödemelerinin artırılmasını savunuyoruz."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN