HDP'den Almanya'daki ırkçı terör saldırısına kınama

HDP'den Almanya'daki ırkçı terör saldırısına kınama

HDP, Almanya'nın Hanau kentinde gerçekleştirilen ve 5'i Türk 9 kişinin hayatını kaybettiği ırkçı terör saldırısını kınadı.

HDP Eş Genel Başkanları Sezai Temelli ve Pervin Buldan imzasıyla yapılan açıklamada, bu tür katliamların Avrupa ülkeleri dahil bütün dünyada aşırı sağa müsamaha gösterilmesi ve ırkçı politikaların normalleştirilmesinin sonucu olduğu ifade edildi.

Açıklamada, şunları kaydedildi:

"Irkçılığa karşı mücadele yürüten bütün dünya halklarını ve zorla yerinde edilen ve mülteci konumunda olan halkları bu tür yabancı düşmanlığına ve katliamlara karşı ortak mücadeleye çağırıyoruz. Saldırıda hayatını kaybeden yurttaşlara Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralılara acil şifa diliyoruz. Saldırıyı kınıyor ve ırkçı saldırılara karşı mücadele etmeye devam edeceğimizi bir kez daha ifade ediyoruz."

ANKARA/AA

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN