HDP'den yeni anayasa talebi: Köklü ve kapsamlı değişiklikler için çağrı yapıyoruz

HDP'den yeni anayasa talebi: Köklü ve kapsamlı değişiklikler için çağrı yapıyoruz

Yeni anayasa talebinde bulunan HDP Sözcüsü Kubilay "Köklü ve kapsamlı bir anayasa değişikliği önerisinde bulunuyoruz. Demokratik, ekolojik, özgürlükçü, sosyal bir anayasa isteyen herkesi ortak bir zeminde buluşmaya ve bir demokratik anayasa için birleşik mücadeleye çağırıyoruz" açıklaması yaptı.

HDP Sözcüsü Günay Kubilay, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, HDP'nin yeni anayasa önerisiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

HDP'nin, sadece "bir yıl içinde toplumun çoğunluk desteğini yitirmiş, meşruiyet krizi içine sürüklenmiş 'Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi' adı altında topluma dayatılan tek adam rejimini rehabilite ve restore etmek" amacıyla bir anayasa önerisinde bulunmadığını, daha köklü bir değişiklik talep ettiklerini ifade eden Kubilay, şöyle devam etti:

"Biz köklü ve kapsamlı bir anayasa değişikliği önerisinde bulunuyoruz. Hak eşitliği temelindeki böyle bir anayasa ancak Türkiye halklarının bizatihi kendi eseri olabilir. Demokratik, ekolojik, özgürlükçü, sosyal bir anayasa isteyen herkesi ortak bir zeminde buluşmaya ve bir demokratik anayasa için birleşik mücadeleye çağırıyoruz."

Ekonomik gelişmelere ve enflasyon rakamlarına de değinen Kubilay, işsizliğin, yoksulluğun çoğalmaya başladığı bir dönemde sahici tedbirler almaya ihtiyaç olduğunu söyledi.

ANKARA/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN