Görevden alınan HDP'li Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı gözaltına alındı

Görevden alınan HDP'li Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı gözaltına alındı

Görevden alınan HDP'li Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı gözaltına alındı. Mızraklı ile birlikte HDP'li Kayapınar Belediye Başkanı Kezban Yılmaz ve Bismil Belediye Başkanı Orhan Ayaz da gözaltına alındı.

Diyarbakır'da görevden alınan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı gözaltına alındı.

Mızraklı'nın gözaltına alındığını avukatı Mehmet Emin Aktar Twitter'dan duyurdu. Aktar, Mızraklı'ya yönelik suçlamanın 'yürütülen bir soruşturma' olduğunu söyledi. Mızraklı ile birlikte HDP'li Kayapınar ve Bismil belediye başkanları da gözaltına alındı.

3 HDP'Lİ BELEDİYE BAŞKANI İÇİN YAKALAMA KARARI

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen terör soruşturması kapsamında 'terör örgütüne üye olmak' ve 'terör örgütü propagandası yapmak' suçlarından biri görevden alınan 3 HDP'li belediye başkanına yönelik yakalama kararı çıkarıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince adreslerine düzenlenen operasyonda eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı, Kayapınar Belediye Başkanı Kezban Yılmaz ve Bismil Belediye Başkanı Orhan Ayaz, gözaltına alındı. Mızraklı'nın jandarmada, Yılmaz ve Ayaz'ın emniyetteki işlemleri sürüyor.

HDP'Lİ 4'ÜNCÜ BELEDİYE BAŞKANI DA GÖZALTINDA

HDP'li Kocaköy Belediye Başkanı Rojda Nazlier de gözaltına alındı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen terör soruşturması kapsamında 'terör örgütüne üye olmak' ve 'terör örgütü propagandası yapmak' suçlarından HDP'li Kocaköy Belediye Başkanı Rojda Nazlier hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince düzenlenen operasyonda Nazlier yakalandı.

Gözaltına alınan Nazlier'in jandarmadaki işlemleri sürüyor.

NE OLMUŞTU?

Mızraklı, 19 Ağustos'ta Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ve Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bedia Özgökçe Ertan ile birlikte görevden alınmıştı.

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Mızraklı, Türk ve Ertan'ın 'terör örgütleriyle iltisak-irtibatı olduğu', 'terör örgütlerine destek verdikleri' yönünde tespit ve deliller bulunduğu' belirtilmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN