HDP'li Sancar: Bu iktidarın barış gibi bir derdi yok

HDP'li Sancar: Bu iktidarın barış gibi bir derdi yok

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Hatay'da mevcut düzeni değiştirmeye ilişkin millete çağrıda bulunarak iktidarın Suriye politikasını eleştirdi. Sancar, iktidarın Suriye yönetimi ile "diyalog içindeymiş gibi" davrandığını söyleyerek "Bunun amacı, gerçekten bir bölgesel barış olsa amenna. Ama biliyoruz ki bu iktidarın barış gibi bir derdi yok. Barış ancak hakların eşitliği temelinde kurulur. Oysa bu iktidar kapı kapı dolaşıp yeni bir savaşı mümkün kılacak çalışmalar yürütüyor" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Hatay’da; Antakya ve Samandağ’da esnaf ziyaretinde bulundu. Sancar’a Mersin Milletvekili Fatma Kurtalan ile Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları ve Parti Meclis üyeleri eşlik etti. Sancar’ın Arapça sohbet ettiği bir esnaf, yaşadıkları sorunlardan bahsederken Sancar, esnaf ziyaretinin ardından Abdullah Cömert Parkı’nda yurttaşlarla da bir araya geldi.

'Soygun düzenini durduralım'

Sancar, burada yaptığı konuşmada, şu ifadeleri kullandı:

“Sorunlar büyük, biliyoruz. Ekonomi çöküş içinde, açlık yayılmış durumda. Bir avuç sermayedar, servetine servet katmaya devam ediyor. Bu, iktidarın beslendiği kaynakları değiştirmek zorundayız. Değiştirmezsek, sadece isimlerle uğraşırsak, bu devran döner gider.

Biz diyoruz ki, bu devran artık dönmesin. Bu devranı durduralım. Soygun düzenini durduralım. Bunu da ancak halkların ortak iradesiyle ve birleşik mücadelesiyle yapabiliriz. Amacımız demokrasi güçlerinin hepsini bir araya getirmek ve güçlü bir seçenek yaratmaktır. Eğer, gerçek bir alternatifi, güçlü bir seçeneği bu topluma sunamazsak başarı da kendiliğinden gelmeyecektir. O nedenle fikrimizi, birikimimizi, gücümüzü ve irademizi birleştirmek zorundayız. Bunu da başaracağımıza inanıyoruz.”

'Bu iktidarın barış gibi bir derdi yok'

Sancar, “Suriye’de iç savaş başladıktan sonra bu iç savaşı körükleyen güçler devreye girdikten sonra halk daha da fakirleşti ama bir avuç kesim zenginliğine zenginlik kattı. Ticaret bütün bölgeye eşit olmasa bile dengeli dağılıyorken şimdi savaş bütün kaynakları tek elde toplamaya başladı. Bu iktidarın barış gibi bir derdi yok. Barış ancak hakların eşitliği temelinde kurulur. Halkların iradesini tanıma temelinde kurulur. Oysa bu iktidar kapı kapı dolaşıp yeni bir savaşı mümkün kılacak çalışmalar yürütüyor” ifadelerini kullandı.

Sancar, “Şimdi Suriye’de, Suriye yönetimi ile bir diyalog içindeymiş gibi görünüyorlar. Bunun amacı, gerçekten bir bölgesel barış olsa amenna. Ama biliyoruz ki bu iktidarın barış gibi bir derdi yok. Barış ancak halkların eşitliği temelinde kurulabilir. Halkların haklarına saygı temelinde kurulabilir. Halkların iradesini tanımak temelinde kurulabilir. Oysa şimdi bu iktidar, kapı kapı dolaşıp yeni bir savaşı mümkün kılacak çalışmalar, diplomasi yürütüyor. Yani yaptığı şey barış için çalışmak değil, Kürtlere karşı savaşı derinleştirecek desteği bulmaktır” diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN