Hollanda, düşen THY uçağı ile ilgili iddiaları araştıracak: Boeing CEO'su ifadeye çağrıldı

Hollanda, düşen THY uçağı ile ilgili iddiaları araştıracak: Boeing CEO'su ifadeye çağrıldı

Hollanda, Amsterdam'da düşen THY uçağı ile ilgili iddiaları araştıracak. İddialar için 10 yıl önceki yetkili taraflar dinlenecek. 6 Şubat'ta yapılacak özel oturuma Boeing CEO'su David Callhoun da çağrıldı.

Hollanda Temsilciler Meclisi, Türk Hava Yolları'na (THY) ait Boeing 737 -800 NG tipi uçağın Amsterdam'da düşmesi ile ilgili Boeing firmasının kazadaki sorumluluğunun, ABD makamlarının baskısı sonucu gizlendiği iddialarını araştırma kararı aldı.

BBC Türkçe'nin haberine göre Meclis, ABD'li New York Times gazetesinde yer alan iddiaları araştırmak için bir komisyon oluşturdu.

Komisyon, İddialar için 10 yıl önceki yetkili taraflar dinlenecek. 6 Şubat'ta yapılacak özel oturuma Boeing firmasının Başkanı ve CEO'su David Callhoun da çağrıldı.

Özel oturumda 'THY uçağının düşüşünde, Boeing'in sistemsel tasarım hatalarının da etkili olduğu' yönünde hazırladığı raporun sümen altı edildiğini iddia eden Prof. Dr. Sidney Dekker de dinlenecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN