HSK, binlerce hakim ve savcının görev yerini değiştirmeye hazırlanıyor

HSK, binlerce hakim ve savcının görev yerini değiştirmeye hazırlanıyor

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) 3 bine yakın hakim ve savcının görev yerlerinin değiştirilmesine ilişkin kararnamenin hazırlıklarına başladı.

Hakimler ve Savcılar Kurulu'nun binlerce savcının görev yerlerinin değiştirilmesine ilişkin bir kararname hazırlığında olduğu öğrenildi.

Türkiye gazetesinde yer alan habere göre:

Kararnameyle çok sayıda il ve ilçe adliyesinde görevli hâkim ve savcının yanı sıra birçok ilin başsavcısının da değişmesi bekleniyor. Geçtiğimiz Şubat ayında Yargıtay’a seçilen isimlerin yerine de görevlendirmeler yapılacak. Bu kapsamda atama yapılacak yerler arasında kritik FETÖ soruşturmalarının yürütüldüğü İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı da yer alıyor.

BAŞSAVCILARIN DA GÖREV YERİ DEĞİŞİYOR

İddiya göre Yargıtay üyesi olan Ömer Faruk Aydıner’in yerine yeni bir Başsavcı gelecek. FETÖ’nün finans kuruluşlarından Koza İpek Holdinge ilişkin soruşturmayı yürüten ve son olarak Ankara’da cezaevlerinden sorumlu olan eski Başsavcıvekili Musa Yücel’in yerine de yeni bir savcı görevlendirilecek. Kararname ile FETÖ soruşturmalarının devam ettiği bazı Terör Suçları Soruşturma Bürolarına savcı, bazı mahkemelere de hâkim takviyesi yapılacağı aktarılırken, kritik mahkemelere de ağır ceza mahkemesi başkanı ve üye hâkim atanacak. Bunlar arasında 28 Şubat davasının görüldüğü Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi ve 13. Ağır Ceza Mahkemesi de bulunuyor. Bu yıl içerisinde Diyarbakır, Kayseri, Trabzon ve Van’a Bölge Adliye Mahkemelerinin (BAM) kurulması planlanıyor. HSK, yeni mahkemelere tayin taleplerini topluyor.

Daha sonra söz konusu Bölge Adliye Mahkemeleri’ne talepler doğrultusunda başkan ve üye ataması yapılacak. 1 Haziran’da açıklanması beklenen ve geçtiğimiz yıllara göre erken açıklanacak olan kararnamenin son yılların en kapsamlı kararnamesi olacağı belirtiliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN