HSK üyeliğine 118 başvuru

HSK üyeliğine 118 başvuru

HSK üyeliği için Meclis'e 118 kişi başvuruda bulundu. Meclis Başkanlığı yapılan başvuruları, Anayasa ve Adalet Komisyonları Üyelerinden Kurulu Karma Komisyona gönderdi.

Hakimler ve Savcılar Kurulu'nun (HSK) başkanı Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile doğal üyesi Adalet Bakan Yardımcısı Hasan Yılmaz haricindeki 11 üyesinin görev süresi 7 Haziran itibariyle doluyor. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 4, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından 7 üyesi seçilen HSK'nın üyesi olmak için 118 kişi TBMM'ye başvurdu.

Bu kapsamda 7 HSK üyeliği için Yargıtay kontenjanından 51, Danıştay kontenjanından 10, avukat kontenjanından 43, öğretim üyesi kontenjanından 14 olmak üzere toplam 118 aday adayı TBMM Başkanlığı'na başvuruda bulundu.

Meclis Başkanlığı, başvuruları Anayasa ve Adalet Komisyonları Üyelerinden Kurulu Karma Komisyon'a gönderdi.

AK Parti Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ başkanlığında 28 Nisan günü toplanacak olan Karma Komisyon toplantısında  Bozdağ'ın sunuş konuşmasının ardından HSK üyeliği adayları seçim gerçekleşecek.

HSK'ya 7 üye seçecek olan TBMM'nin, başvuruları Anayasa ve Adalet Komisyonları Üyelerinden Kurulu Karma Komisyona göndermesinin ardından seçim süreci başlamış oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN