İBB, Adalar'daki her bir faytonu 300 bin liraya satın alacak

İBB, Adalar'daki her bir faytonu 300 bin liraya satın alacak

İstanbul Adalar'daki faytonların satın alınması önerisi, İBB Meclisi'nde oy birliği ile kabul edildi. Her bir fayton, 300 bin TL ödenerek satın alınacak.

Hem İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) hem de Adalar Belediyesi, yerel seçimlerin ardından ilçedeki faytonlu ulaşım sorununu çözmesi bekleniyordu.

Yıllardır süre gelen sorunu çözmek adına tüm kaynaklarını seferber eden her iki belediye de nihayet çözüm yolunu buldu. Tüm fayton plakaları İBB tarafından yaklaşık 70 milyon TL'ye satın alınacak.

BELEDİYE MECLİSİNDE GÖRÜŞÜLDÜ

İBB'nin Pazartesi günü yapılan ocak ayı ilk meclis toplantısında Adalar'da toplu taşımacılıkta kullanılan at ve araçlarıyla birlikte tescilli fayton plakalarının satın alınmasıyla ilgili Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü'nün teklifi görüşülerek komisyona gönderildi.

FAYTON BAŞINA 300 BİN LİRA ÖDENECEK

Komisyon raporu bugün İBB meclisinde gündeme geldi. Rapora göre İBB, Adalar'daki 277 tescilli fayton plakasını satın alacak. Plaka başına 250 bin lira ödenecek. İBB satın alma için 69 milyon 250 bin lira ödeyecek. Ayrıca kimlik belgeli atlar da 4 bin lira karşılığında satın alınacak.

ADALAR'DAKİ TURİZMEN DAHA FAZLA GELİR ELDE EDİLECEK

Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül'ün açıklamalarına göre Adalar kültür sanat faaliyetleri ve turizm amaçlı kullanılacak. Sokaklarında atların dolaştığı, yürünemez hale gelen Adalar görüntüsü ortadan kaldırılacak.

Sadece fayton meselesi ile meşgul olmadıklarını söyleyen Gül, "İlgilendiğimiz öncelikli konu fayton meselesi. Fayton sorununu halledersek yaza hazırlanacağız Ada’da. Biz zaten Ada’ya ‘İnşaat yapalım, imara açalım, ranta açalım’ gözüyle bakmıyoruz. Bu sebeple sürdürülebilir bir kültür sanat faaliyeti planlıyoruz ve biraz da yapabilirsek turizm yapacağız. Ada’ya bakışımız bu şekilde. Gazeteciler için, edebiyat, sanat için, yazanlar için de bir şeyler yapmamız gerekiyor. Bütün bunları planlamaya çalışıyoruz" dedi.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN