İmamoğlu 19 Mayıs kutlamalarına katıldı: Genç işsizliğinin sona erdiği bir ülke diliyorum

İmamoğlu 19 Mayıs kutlamalarına katıldı: Genç işsizliğinin sona erdiği bir ülke diliyorum

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında Taksim'de düzenlenen etkinliklere katıldı. Türkiye'deki genç işsizliğin sona ermesini dilediğini kaydeden İmamoğlu "genç işsizliğinin neredeyse yüzde 30’lara tırmandığı bir ortamdan genç işsizliğinin sona erdiği bir ülkeyi gençler adına da diliyorum. Umarım en kısa zamanda bu güzellikleri gençlerimize armağan ederiz" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu,19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 103’üncü yıl kutlamaları kapsamında Taksim Cumhuriyet Anıtı’nda düzenlenen resmi törene katıldı.

Törenin ardından konuşan İBB Başkanı İmamoğlu, 19 Mayıs’ı, aynı zamanda Mustafa Kemal Atatürk’ün “doğuş anı” olarak kabul ettiklerini belirtti.

İmamoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"Maltepe'de çok özel bir atletizm stadını kazandırdık İstanbul'a. Onun açılışını yapacağız öğleden sonra. Akabinde İstanbul Planlama Ajansı'nda ‘Gençlik Buluşmamız’ var. Yine gün boyu ‘Gençlik Festivalimiz’ Maltepe Miting Meydanı’nda devam ediyor olacak. Akşam da saat 08.00’den itibaren ben yine oradayım. Akşam yine bir konserimizle beraber coşkuyla bayramımızı İstanbul'da geçirmiş olacağız.

Özellikle genç arkadaşlarımızın enerjisini hissederek aslında ne kadar büyük sorumluluğa sahip olduğumuzu, bugünün yöneticileri onların mahcup olacakları, yarın görevleri devraldıklarında kötülüklerle değil, iyiliklerle buluştuğu şehirler, ülkemizin her sathında güzel gelişmeleri onlara armağan edeceğimiz bir sürecin sorumlularıyız.

GENÇ İŞSİZLİĞİNİN SONA ERDİĞİ BİR ÜLKEYİ GENÇLER ADINA DA DİLİYORUM

Ben o anlamda her 19 Mayıs’ta kendimi bu güzel kentin milyonlarca gencine daha sorumlu bir belediye başkanı olduğunu hisseden bir kutlama anını yaşıyorum ve hissediyorum. Bayramımız kutlu olsun.

Gençliğin sorunlarının azaldığı, eğitimin en üst seviyede, en kaliteli şekilde olduğu, gençlerin, ‘Çalıştığımda olur; liyakatim varsa, çalışırsam, ortaya azmimi koyarsam başarabilirim’ diyebildiği, hayallerini bu ülkede kurabildiği, işsizliğin azaldığı, genç işsizliğinin neredeyse yüzde 30’lara tırmandığı bir ortamdan genç işsizliğinin sona erdiği bir ülkeyi gençler adına da diliyorum. Umarım en kısa zamanda bu güzellikleri gençlerimize armağan ederiz. Bayramımız kutlu olsun.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN