İBB Genel Sekreter Vekilliği'ne atama

İBB Genel Sekreter Vekilliği'ne atama

İBB Genel Sekreterliği görevinden istifa eden Hayri Baraçlı'nın yerine Mehmet Çakılcıoğlu vekaleten atandı. Yavuz Erkut ve Murat Ongun da başkan danışmanı olarak görevlendirildi.

İlk atamalarını yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Genel Sekreter Vekilliği'ne Mehmet Çakılcıoğlu'nu atadı. Çakılcıoğlu 2014 yılından beri Beylikdüzü Belediye Başkan yardımcılığı görevini yürütüyor. Çakılcıoğlu 1989-2014 arasında da İBB İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığında çalışmıştı.

İmamoğlu ayrıca Yavuz Erkut ve Murat Ongun'u da başkan danışmanı olarak atadı. Daha önce İmamoğlu'nun eski TÜPRAŞ Genel Müdürü olan Yavuz Erkut'u İBB Genel Sekreteri olarak atayacağı iddiası gündeme gelmişti. 

MEHMET ÇAKILCIOĞLU KİMDİR?

İBB Genel Sekreter Vekilliği'ne Mehmet Çakılcıoğlu atandı. Çakılcıoğlu, 1961’de Çorlu’da doğdu. TED Ankara Koleji’nden mezun olduktan sonra 1987 Yılında Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü'nü bitirdi.

19-06/28/akilcioglu.jpg

1989 Yılında Mimar Sinan Üniversitesi’nden Yüksek Kent Plancısı, 1996 yılında da yine aynı üniversiteden Dr. Kent Plancısı ünvanını aldı. 1989-2014 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı’nda çalıştı. 2008-2012 yılları arasında Dünya Sağlık Örgütü Sağlıklı Kentler Birliği İstanbul Büyükşehir Belediyesi Koordinatörü olarak görev yaptı. 2008 yılından bu yana İstanbul Aydın Üniversitesi’nde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak görev yapmakta ve 29 Nisan 2014 tarihinden bu yana Beylikdüzü Belediyesi‘nde Teknik Başkan Yardımcısı olarak çalışmakta. Çeşitli dergilerde yayınlanmış ve çeşitli kongre, seminer, panel, akademik toplantılarda sunulmuş çok sayıda bilimsel eseri bulunmakta. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarına üye olan Mehmet Çakılcıoğlu evli ve bir çocuk babasıdır.

YAVUZ ERKUT KİMDİR?

1976 Kimya Mühendisliği Mezunu eski TÜPRAŞ Genel Müdürü.

19-06/28/yavuz-erkut.jpg

2015 yılında yaş haddiden emekli olan Erkut, Azerbaycan devleti petrol şirketi Socar'ın Türkiye temsilciliğini yapıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN