İBB Meclisi'nde cemevleri kararı AK Parti ve MHP'nin oylarıyla reddedildi

İBB Meclisi'nde cemevleri kararı AK Parti ve MHP'nin oylarıyla reddedildi

İBB Meclisi'nde görüşülen cemevilerinin statüsünün ibadethane olarak değiştirilmesi önerisi, AK Parti ve MHP'nin oylarıyla reddedildi.

İstanbul'daki cemevlerinin imar planlarına ibadethane olarak işlenmesine dair önerge İBB Meclisi'nde oylandı.

Oylama, AK Parti ve MHP'nin oylarıyla reddedildi.

İBB MECLİSİ'NDEN ÇIKACAK MERAK EDİLİYORDU

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde yapılan oylama sonucu kent genelinde bulunan cemevlerinin imar planlarına ibadethane olarak işlenmesi önergesi CHP'li ve İyi Partili üyelerin oylarıyla kabul edilmişti.

İzmir'deki sonucun ardından gözler İstanbul'da yapılacak oylamaya dönmüştü.

İMAMOĞLU: VİCDANLARIYLA KARAR VERMELERİNİ BEKLİYORUZ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, cemevlerinin imar planlarına ibadet alanı olarak işlenmesine ilişkin önergenin İBB Meclisi'ne geleceğini açıklamış ve "Kimin nereyi nasıl ibadethane olarak kullanacağına biz karar veremeyiz. Bütün partilerden bu konuda vicdanlarıyla karar vermelerini bekliyoruz" demişti.

İSTANBUL'DA 93 CEMEVİ BULUNUYOR

CHP Grup Başkan vekili İsmail Doğan Subaşı ile İyi Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan imzasıyla İBB Meclisi'ne sunulan teklifte, İstanbul'da 93 cemevi bulunduğu, cemevlerinin ibadethane statüsünde değerlendirilmediği için cami, kilise ve havra gibi ibadethanelerin faydalandığı kamu hizmetlerinden mahrum kaldığı ifade edilmişti.

AİHM KARARI HATIRLATILDI

Yine önergede bu durumun anayasanın eşitlik ilkesine aykırı olduğu iddia edilerek ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) 2014 ve 2016’da verdiği kararlarla cemevlerinin ibadethane statüsünde olduğunu tescil ettiğine dikkat çekilmişti.

OY BİRLİĞİYLE GÜNDEME ALINDI

Cemevlerinin diğer ibadethanelere verilen hak ve hizmetleri eşit olarak almalarına yönelik ibadethane olarak kabul edilmesine yönelik önerge oy birliğiyle gündeme alınıp Hukuk, Sosyal Hizmetler ve Halkla İlişkiler Komisyonu’na havale edilmişti.

İBB Meclisinde; AK Parti’nin 176, MHP’nin 4, CHP’nin 128 ve İyi Parti’nin 4 üyesi görev yapıyor.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN