İBB Meclisi'nde kabul edildi: İndirimli ulaşım kartlarının kapsamı genişletildi

İBB Meclisi'nde kabul edildi: İndirimli ulaşım kartlarının kapsamı genişletildi

İBB Meclisi'nde alınan kararla indirimli ulaşım kartlarının kapsamı genişletildi. Karara göre liseden mezun olup üniversite sınavına girmiş ancak hiçbir bölüme yerleşememiş öğrenciler indirimli kartlarını bir yıl daha kullanabilecek. Ayrıca toplu ulaşımda öğretmenlere uygulanan indirimden ücretli öğretmenler de yararlanması sağlandı.

İBB Meclisi 1. Başkanvekili Göksel Gümüşdağ yönetiminde, İBB Meclisi yeni dönem ikinci toplantısı gerçekleşti.

Meclis'te alınan karara göre, liseden mezun olup üniversite sınavına girmiş ancak hiçbir bölüme yerleşememiş öğrenciler indirimli kartlarını bir yıl daha kullanabilecek. Ayrıca toplu ulaşımda öğretmenlere uygulanan indirimden ücretli öğretmenlerin de yararlanması sağlandı.

UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE TEKLİFİ GELDİ

İBB Meclis'inde geçen aylarda CHP'nin önerisiyle uyuşturucu ile mücadele komisyonunun kurulması teklifi AK Parti ve MHP'lilerin oyları ile reddedilmişti. İBB AK Parti Grupbaşkanvekili Tevfik Göksu bağımlılıkla mücadele ve rehabilitasyon daire başkanlığının kurulmasını teklif edeceklerini açıklamıştı. CHP Grup Sözcüsü Süleyman Tarık Balyalı da "Bizim savunduğumuz konuma gelmeleri güzel. Gelecek ay gündeme getirecekleri bağımlılıkla ilgili önerilerine destek vereceğiz" demişti.

O teklif bugün İBB Meclisi'ne geldi. Mecliste Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'nın adının Bağımlılıkla Mücadele ve Rehabilitasyon Daire Başkanlığı olarak değiştirilmesi teklif oy birliğiyle kabul edildi. Ayrıca bu Başkanlığa bağlı bir de Bağımlılıkla Mücadele ve Rehabilitasyon Müdürlüğü kurulması kararlaştırıldı.

İSTANBUL/AA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN