İBB öğrenci yurdu başvurusu nasıl yapılır? İşte başvuru şartları

İBB öğrenci yurdu başvurusu nasıl yapılır? İşte başvuru şartları

İstanbul'da eğitim gören üniversite öğrencilerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından yurt imkanı sağlanıyor. Öğrencilerin kişi başı aylık 600 TL karşılığında kalabileceği yurtların başvuruları 31 Ağustos-6 Eylül 2021 günleri arasında yurt.ibb.istanbul internet adresinden alınacak. İşte, İBB yurt başvuru ekranı...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), üç kız yurdunu bu eğitim sezonunda hizmete açıyor. Erkek yurdu için de hazırlıklar sürüyor. YKS üniversite esas yerleştirme ve iki kez yapılacak ek yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardında üniversitelere kayıtlar eylül ayında tamamlanacak.

İBB YURT ÜCRETİ NE KADAR?

Üniversite öğrencileri, İBB yurtlarında 2021-2022 eğitim öğretim yılında aylık 600 TL'ye konaklayabilecek. İBB Gençlik ve Spor Müdürlüğü'nün koordinasyonunu üstlendiği yurt hizmetinde, eğitim yılı boyunca konfor düzeyi yüksek, temiz ve güvenli barınma imkanı sunulacak.

İBB ÖĞRENCİ YURDU BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yurtlarında konaklamak isteyen öğrenciler yurt.ibb.istanbul adresi üzerinden online olarak başvuruda bulunabilecek.

Öğrenciler arasından yapılacak değerlendirmede; üniversite seçme/yerleştirme sınavındaki başarı durumu, adli sicil/arşiv kaydı ve ailesinin gelir durumu gibi kriterler göz önünde bulunduruluyor.

kayit-takvimi-1.jpg

İBB YURT BAŞVURULARI NE ZAMAN 2021?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin üniversite öğrencileri için hazırladığı yurtlara 31 Ağustos-6 Eylül 2021 günleri arasında yurt.ibb.istanbul adresi üzerinden yapılacak.

Yurt başvuru sonuçları asil ve yedek listeleri 13 Eylül 2021 tarihinden itibaren internet adresinden ve İBB'nin sosyal medya hesaplarından duyurulacak.

20-24 Eylül 2021 tarihleri arasında asil listede yer alan öğrenciler, 27 Eylül-1 Ekim 2021 tarihleri arasında ise yedek listedeki öğrenciler İBB Yurtlarına kayıt yaptırabilecekler.

İBB YURTLARI NEREDE?

İlk etapta Avcılar'da ve Beyoğlu'nda açılacak olan üç kız öğrenci yurdunda 650 yatak kapasitesi ile hizmet verilecek. Bu kapasitenin, eğitim takviminin ikici yarısında Gaziosmanpaşa'da açılması planlanan erkek yurduyla birlikte 1000 kişiye ulaşması bekleniyor.

İBB yurtlarının seçimi güvenli ortam ön planda tutularak yapıldı. Ulaşım ağına ve üniversitelere yakınlık mesafeleri dikkate alındı. Engelli bireylerin de unutulmadığı İBB yurtlarında, bazı odalar öğrencilerin ihtiyacı olan ekipman ve eşyalarla donatılarak erişilebilir hale getirildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN