İBB'den görüntü kirliliğine neşter

İBB'den görüntü kirliliğine neşter

İstanbul Büyükkşehir Belediyesi iştiraki Kültür AŞ, kentin ana arterlerinde, reklamların neden olduğu görüntü kirliliğini bitirmek için çalışma başlattı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Eylül ayının ilk günlerinden itibaren kentin ana caddelerinde son yıllarda artış gösteren ve İBB Kentsel Tasarım Mdürlüğü'nün 2017 yılında yayınladığı 'reklam ilan yönetmeliği'ne aykırı, izinsiz, büyük ölçekli reklam panolarını ve alanlarını tek tek tespit ederek kaldırma kararı aldı.

19-09/12/zincirlikuyu.jpg
Zincirlikuyu yolu.

Bu çerçevede İBB Zabıta Müdürlüğü, tüm firma ve reklam şirketlerine tebligat göndererek görüntü kirliliğine neden olan ilanların yasal süre sonunda kaldırılması, aksi takdirde İBB zabıta ekipleri tarafından işlem yapılacağını resmi olarak bildirdi. 

19-09/12/ak-merkez.jpg
Akmerkez Alışveriş Merkezi'nin önü.

 19-09/12/al-1568306707.jpg
İBB zabıta ekipleri, yönetmeliğe aykırı
ilanlar için işlem yapmaya başladı. 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN