İbrahim Haskoloğlu hakkında hapis istemi

İbrahim Haskoloğlu hakkında hapis istemi

Nisan ayında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MİT Başkanı Hakan Fidan'a ait olduğu iddia edilen kimlik kartlarını paylaştığı gerekçesi ile tutuklanan gazeteci İbrahim Haskoloğlu tahliye edilmişti. Haskoloğlu hakkında “kişisel bilgileri hukuka aykırı yolla ele geçirmek” suçundan 12 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı.

Gazeteci İbrahim Haskoloğlu, 12 Nisan'da sosyal medya üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MİT Başkanı Hakan Fidan'a ait olduğu iddia edilen kimlik kartlarını paylaştığı gerekçesiyle İçişleri Bakanlığı'nın şikayetiyle Üsküdar'daki evinde gözaltına alınmış ve ertesi gün tutuklanmıştı. 15 gün tutuklu kalan Haskoloğlu tahliye edilmişti.

Gazeteci İbrahim Haskoloğlu, sosyal medya hesabından “kişisel bilgileri hukuka aykırı yolla ele geçirmek” suçundan 12 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandığını duyurdu. Haskoloğlu, Twitter’da yaptığı paylaşımda hakkında 12 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandığını açıkladı.

"BU BANA DEĞİL SİZİN HABER HAKKINIZA VERİLEN CEZADIR"

Haskoloğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Türk vatandaşlarının kişisel verilerinin ortada olduğunu gösterdiğim haberlerim nedeniyle bugün hakkımda 12 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı. Verilerinize sahip çıkamayanlar için hiçbir soruşturma başlatılmadı. Bu bana değil sizin haber hakkınıza verilen cezadır."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN